10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amber Reçeli Tatlı Tarifi
amber reçeli
reçel için gerekenler: 1 portakal, 1 limon, 1 greyfurt, 8 bardak su, 1 750 kg toz şeker portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın bunları pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak suyu ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin (ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (oluşan köpükleri kaşıkla alın) sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın hafif ılıkken kavanoza boşaltın
|
|
|