![]() |
Kolay Armut Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Armut Tatlısı TarifleriKolay Armut Tatlısı Tarifleri Malzemeler 4 Adet armut 2 Çorba kaşığı tozşeker 1 Yemek kaşığı limon suyu 80 gr Sütsüz çikolata 80 ml krema (1 çay bardağı) Kaymaklı donduma (isteğe bağlı) Süslemek için nane yaprağı Hazırlanışı Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün ![]() Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince suyunu, şekerini ilave edin ve 20-25 dakika pişirin ![]() Kremayı küçük bir kabın (cezve olabilir) içine koyup ısıtın ![]() Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın ![]() Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bir kenarda bekletin ![]() Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun ![]() Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soğuk haldeki armutları yerleştirin ![]() Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın ![]() NOT : Çikolatalı sosa portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolay Armut Tatlısı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Armut Tatlısı TarifleriKolay Armut Tatlısı Tarifleri Malzemeler 3 Adet armut 2 Çorba kaşığı tozşeker Yarım su bardağı portakal likörü 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Su bardağı krem şanti Hazırlanışı 3 adet armudu ortadan ikiye kesin ![]() Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın ![]() Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin ![]() Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin ![]() Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin ![]() Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin ![]() Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın ![]() Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|