![]() |
Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Saray Usulü Lokma (İzmir Lokma) Tatlı TarifiSaray Usulü Lokma (İzmir Lokma) (10 Kişilik) Malzemeler: 250 gr Un (2 su bardağı) 1 Su Bardağı Su 1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya 1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri 1 Kahve Kaşığı Tuz 1 Yumurta Şurubu: 1 kg Toz Şeker (4 su bardağı) 2 Su Bardağı Su 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ HAZIRLANIŞI : Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz ![]() ![]() Kalan unu eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz ![]() ![]() ![]() Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız ![]() Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|