İncir Tatlısı Tarifi Resimli |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İncir Tatlısı Tarifi Resimliİncir Tatlısı Tarifi Resimli İncir Tatlısı Tarifi Resimli Resimli İncir Tatlısı Tarifi İncir Tatlısı Tarifi İncir Tatlısı Tarifi Resimli Resimli İncir Tatlısı Tarifi Kek yapılışında kullanılacak malzemeler: 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış 1 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 3 yumurta 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbetinin yapılışı için kullanılacak malzemeler: 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı nescafe Yarım su bardağı toz şeker Muhallebi yapılışında kullanılacak malzemeler: 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un 1 litre süt 5 yemek kaşığı toz şeker İnmeye yakın 50gr tereyağı Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti İncirli tatlı tarifi: 1Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor) 2Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın 3Kek piştikten sonra 3-4 dak havalandırın 4Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|