Ümit Usta Çerkez Tatlısı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Çerkez Tatlısı TarifiÇERKEZ TATLISI Ümit Usta 500 gram un 10 adet yumurta sarısı 15 gram maya veya 1 paket kabartma tozu 15 gram tozşeker 200 gram Teremyağ 1/4 çay kaşığı tuz İÇİ İÇİN: 200 gram ceviz içi 2 adet yumurta 1 çay kasığı tarçın ŞURUBU İÇİN: 1 kilo tozşeker 500 gram su 1 tatlı kaşığı limon suyu KI7ARTMAK İÇİN: Sıvıyağ Elediğimiz una, tozşekeri, tuzu, Teremyağını, 1 çay bardağı sıcak suda ezdiğimiz mayayı ve yumurta sarılarını ilave edip, iyice yoğurduktan sonra, 15-20 dakika dinlendirelim Ceviz içlerini veya fındığı robottan geçirip, toz haline getirelim Tarçını ve yumurtaları katıp, karıştıralım Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatalım Şurup kıvama gelince, 1 tatlı kaşığı limon suyunu katıp, 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim Dinlendirdiğimiz hamuru, yufka kalınlığında açtıktan sonra, 10x10 cm'lik kare parçalar halinde keselim Bir tanesine, hazırladığımız iç malzemesinden, bir kenarı boyunca koyup, rulo şeklinde saralım ve en uç kısmına yumurta akı sürerek, yapıştıralım Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayıp, sardıktan sonra, sıvıyağda kızartalım ve soğuk olan şerbete atalım Şerbeti emmesi için birkaç dakika bekletip, servis tabağına çıkartalım Soğuduktan sonra, servis yapalım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|