Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çare, kelliğe, yağı, yılan

Yılan Yağı Kelliğe Çare Değil

Eski 09-29-2009   #1
yesimciwciw

Yılan Yağı Kelliğe Çare Değil

"YILAN YAĞI KELLİĞE ÇARE DEĞİL"
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Ekrem Aktaş, kelliğe karşı "yılan yağı" ile istenmeyen tüylere karşı "karınca yumurtası yağı" kullanılmasının hiçbir bilimsel geçerliliğinin olmadığını bildirdi

Prof Dr Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tıbbi ilaçların geliştirilmesinin uzun yıllar aldığını ve çeşitli testlerden geçtikten, binlerce kişi üzerinde denendikten sonra piyasaya sürüldüğünü söyledi

Piyasada çeşitli isimler altında satılan ve hiçbir bilimsel geçerliliği olmayan ilaçlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof Dr Aktaş, şöyle devam etti:

"Halk arasında kelliğe karşı kullanılan yılan yağı ile istenmeyen tüylere karşı kullanılan karınca yumurtası yağının hiçbir bilimsel geçerliliği yoktur Bu tür tedaviler tıpta incelenmeden, araştırılmadan, binlerce kişi üzerinde denenerek değerlendirilmeden, 'Ben sürdüm iyi geldi, komşudan aldım iyi geldi, amcam kullandı, dayım kullandı iyi geldi' gibi söylemlerle insanları kandırmak doğru değildir Uydurma, ebelerimizden, dedelerimizden kalma, bilimsel geçerliliği olmayan tedavilerle insanların kandırılması çok yanlış ve üzücüdür Bunlar memleketi gerileten sistemlerdir Millet aya giderken biz karınca yumurtasıyla yılan yağıyla uğraşmamalıyız"

Şifalı bitkiler

Prof Dr Aktaş, halk arasında şifalı olarak bilinen bazı bitkilerin de çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirterek, bu tür bitkilerin kullanımına da çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti

Kendilerine "kocakarı" ilaçlarının verdiği zararlar nedeniyle başvuran hastalar olduğunu bildiren Prof Dr Aktaş, şu bilgileri verdi:

"Örneğin bir hasta dizindeki ağrıya karşı bir ot kullanmış Bu ot bacak derisini yakarak kemik ve tendonları görünür hale getirmiş Hasta 'Aman doktor bey dizimin ağrısından vazgeçtim benim yaramı iyileştir, perişan oldum' diyor Hipokrat 'önce zarar verme' diyor Önce hastaya zarar vermeyeceksin Çoğu hastalık kendi kendine iyileşir ya da belirli bir şiddette devam eder Hastasına zarar vermeyen doktor büyük doktordur, ama faydalı olan doktor daha büyük doktordur Büyük doktor olmak istiyorsan önce zarar verme, faydalı olmaya çalış Verdiğin bir maddenin iyi geldiğinİ sanıyorsun, ama bakalım iç organlara ne kadar zarar veriyorsun? Bağırsaklarını, karaciğerini, böbreğini acaba harap ediyor musun? Bunu biliyor musun? Bunun incelenmesi lazım Bu tür şeyleri televizyon reklamlarında da görüyorum"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com