Pırasalı Pay-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Pay-Yemek TarifleriPırasalı Pay MALZEMELER 125 gr yumuşamış margarin 2 yemek kaşığı yoğurt 2 adet yumurta 12 yemek kaşığı tepeleme un (2 su bardağı) 1 tatlı kaşığı tuz İçinin harcı için: 7-8 adet pırasa 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı katı yağ 1 su bardağı hazır çiğ krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI İsterseniz önce hamurumuzu hazırlayıp, dinlenmeye bırakalım ve o sırada da pırasalı harcımızı hazırlarız Önce derin bir yoğurma kabının içine unu yerleştirip, üzerine yumurtaları kırıyoruz Yoğurdu, yumuşamış margarini ve tuzunu da koyduktan sonra başlayalım yoğurmaya Merak etmeyin öyle uzun boylu yoğurmanıza gerek kalmadan hamur hemen toplanacak ve elinize yapışmayan yumuşak bir kıvama gelecektir Sonra üzerini bir mutfak peçetesiyle örtüp, yarım saat dinlenmeye bırakalım Şimdi 25-30 cm çapında kenarları 2-3 parmak yüksek ya da bu ölçülere uygun kare, dikdörtgen bir kalıbı önümüze alalım İçini yumuşamış margarinle yağlayıp bırakalım Bir taraftan da iç harcımızı hazırlamak üzere, pırasalarımızı ayıklayalım Varsa sararmış yapraklarını atalım Sonra bir kesme tahtası üzerinde çok çok ince doğrayalım Tavaya yağlarımızı koyup, erir erimez doğranmış pırasayı içine atıp, karıştırarak 6-7 dakika kavuralım Sonra altını söndürüp, içine çiğ kremayı, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştıralım Ufak bir tasın içinde yumurtaları iyice çırpıp, bu çırpılmış yumurtaları da pırasalı karışımımızın içine ilave edip, son kez karıştıralım Artık hamurumuz yeterince dinlenmiştir Size ufak bir hamur açma işi yaptıracağım Tezgahınıza çok az un serpin Hamuru yayarak yerleştirin Elinize merdaneyi alın ve hamurun üzerinde ileri geri hareketler yaparak, kalıbınızın büyüklüğüne getirin Sonra hamuru hiç korkmadan elinize alıp, kalıbın içine düzgünce yerleştirin Ama uçlarını kalıbın kenarlarına doğru yükseltelim Yani hamurun içini havuz gibi açalım Sonra da bu pırasalı harcımızı, bu havuzun içine dolduralım Bu arada da fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, pırasalı payımızı fırının orta gözüne yerleştirelim Yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim Çıkarıp, sıcak sıcak dilimleyip servise sunalım İsterseniz bu payı pırasalı değil de ıspanaklı da hazırlayabilirsiniz |
Pırasalı Pay-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Pay-Yemek TarifleriPırasalı Pay Malzemeleri Pırasalı Pay (İsviçre) 4 kişilik 1,5 büyük pırasa 1 adet büyük soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hamuru için: 150 gram margarin 1 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt Aldığı kadar un Pırasaları ve soğanı küçük dilimler halinde doğrayın Bu karışım çok az sıvı yağ ile birlikte kapağı kapalı bir tencere içinde, pırasaların ve soğanların diriliği gidene kadar pişirin Bir taraftan da yumuşatılmış margarin, yumurta, yoğurt ve aldığı kadar un ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun Hamuru, fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı cam tepsi içine yayın Hamuru üzerine pırasaları yerleştirin Fırına sürüldükten 15-20 dakika sonra, tulum ve kaşar peyniri rendelerinden oluşan karışımı da ekleyin Pırasalı pay soğumadan servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|