|
|
Konu Araçları |
böreğipasta, hamur, işleri, selanik, tarifleri |
Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriMALZEMELER 200gr kıyma, ½ bardak sıvıyağ, 2, 5bardak süt, 5adet yumurta, ½ demet maydanoz, tuz, aldığı kadar un HAZIRLANIŞI Yumurtaları, 4kaşık sıvıyağ ve tuz ile çırpın Yavaş yavaş ta un katarak yumuşak bir hamur yapın Hamuru 10eşit bezeye ayırın 2kaşık yağda kıymayı kavurun, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin Hazırladığınız bezeleri kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın Tepsiyi yağlayın açtığınız yufkalardan 5tanesini yağlaya yağlaya tepsiye serin Kıymalı karışımı yayın ve diğer yufkaları da aynı düzen ama bu kez buruşturarak serin En son yufkaya da yağ sürün Kare dilimlere bölün 200derecede kızartın Kızardığı vakit fırından alıp üzerine sütü dökün 5dk daha fırında bekletin Sütü çeksin(fırını kapatmış olun) ılındığında servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|