Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreğipasta, hamur, işleri, selanik, tarifleri

Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Böreği-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




MALZEMELER
200gr kıyma, ½ bardak sıvıyağ, 2, 5bardak süt, 5adet yumurta, ½ demet maydanoz, tuz, aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları, 4kaşık sıvıyağ ve tuz ile çırpın Yavaş yavaş ta un katarak yumuşak bir hamur yapın Hamuru 10eşit bezeye ayırın 2kaşık yağda kıymayı kavurun, üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin Hazırladığınız bezeleri kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın Tepsiyi yağlayın açtığınız yufkalardan 5tanesini yağlaya yağlaya tepsiye serin Kıymalı karışımı yayın ve diğer yufkaları da aynı düzen ama bu kez buruşturarak serin En son yufkaya da yağ sürün Kare dilimlere bölün 200derecede kızartın Kızardığı vakit fırından alıp üzerine sütü dökün 5dk daha fırında bekletin Sütü çeksin(fırını kapatmış olun) ılındığında servise sunun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.