Çiğ Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Malzemeler:
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
yaklasik 1 su bardagina yakin su
1 orta boy sogan
250 gr kadar kiyma
tuz, karabiber
kizartmak icin siviyag

Yapilisi:[*]Sogani ince dograyip az siviyagda pembelesene kadar kavurun [*]Kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin Tuz, karabiberini ekleyip hazir hale getirin [*](bu asamada isterseniz kavrulmus kiymanin icine haslanmis bezelye, misir taneleri, kup kup dogranmis havuc veya sadece sote edilmis mantar ekleyebilirsiniz Veya kiymali icin ustune serpmek icin iri rendelenmis kasar, mozarella peyniri hazirlayabilirsiniz) [*]Unun icine tuzu karistirip suyu yavasca ekleyerek yumusakca bir hamur yapin [*]15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parcaya ayirip bezeler yapin [*]Merdane ile unlu aaagahta ince acin [*]Hazirladiginiz icten ve ilave ediyorsaniz peynirden serpistirin yuvarlak hamurun yarisina [*]Diger yarisini ustune kapatip kenarlardan bastirin [*]Kizgin yagda her iki tarafini kizartip kagit havlu serilmis servis tabagina aktarin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.