|
|
Konu Araçları |
hamur, işleri, kolay, simitpasta, tarifleri |
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKOLAY SİMİT -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler : 2 yumurta sarısı 1 çay bardağı erimiş margarin 1 çay bardağı yoğurt 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kabartma tozu Tuz Aldığı kadar un Çocuk Menu Balık Çorbası Ballı Mus Cevizli Çikolata Çikolatalı Bisküvi Çikolatalı Katlar Domatesli Ketçap Ekmek Pudingi Fıstıklı Toplar Fırında Patates Frigo Kolay Simit Maskara Muhallebi Muzlu Tost Piramit Pasta Sosisli Makarna Zenci Kek Dondurmalı Muz Çilek Reçelli Kek Üzümlü Dilim -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Yağları, yoğurdu ve yumurta sarısını bir kaba koyup karıştırın Kabartma tozu karıştırılmış unu yavaş yavaş katın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın 15 dakika dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Simit şekli verin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine dizin Altını ve üstünü pembe renkte kızartın Tazeyken servis yapın |
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriERİTME MARGARİNLİ SİMİT tüm ihtiyacınız olan; 1 paket margarin-250 gr (eritme) 1 fincan sıvıyağ 1 yumurta 4 yemek kaşığı yoğurt 2,5 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu aldığı kadar un (çocukken bu cümleye sinir olurdum, nerden bileyim ben ne kadar aldığını diye sonradan farkettim doğruluğunu) üzerlerine yumurta sarısı ve susam önce un ve margarin dışındaki tüm malzemeleri çukurca bir kaba koyuyorsunuz margarini orta hararetli ocakta eritip daha sıcakken kabın ortasına döküyor ve çırpma teli ile bir iki çırpıyorsunuz daha sonra unu ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz (hamur elinize yapışıp kalmasın yeter) sonra halka şekli verek tepsiye diziyor ve üzerlerine susam serpiyorsunuz bu arada fırını 200C'ye getirmeyi ihmal etmeyin siz ikinci tepsiyi de doldurana kadar fırın iyice ısınmış olur 5-10 dakika 200'de üzeri pembeleşene kadar da 175C'de pişiriyorsunuz daha sıcakken bir fincan çay ile beraber yerseniz daha lezzetli olur |
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriKandil simidi Tarifi Yapımı MALZEMELER 1 paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurtanın sarısı 2 çay kasığı şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 çay bardağı yoğurt 1 yumurtanın akı 1 kase susam Alabildiğince un 1 paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Margarin elle iyice yumuşatılır Sıvı yağ, yumurtanın sarısı, şeker, tuz, yoğurt ilave edilir, iyice yoğurulur Yavaş yavaş un ilave edilir Unun üzerine kabartma tozu da konur Hamur sertleşene kadar un ilave edilir Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyükçe toplar yaparak onlara simit gibi şekil verelim Yağlı tepsiye dizelim Hepsini bu şekilde yapınca simitlerimizi bu defa önce yumurtanın beyazına sonrada susama bulayarak yerlerine koyalım Isıttığımız fırına koyarak pişirelim Kızarınca fırından çıkaralım Simitlerimizi soğuyunca tepsiden çıkaralım |
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Simit-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriAnasonlu Simit Tarifi Yapımı MALZEMELER 2bardak un 2fincan pudra şekeri 2adet yumurta 125gr margarin 50gr susam 1çay kaşığı anason 1paket kabartma tozu HAZIRLANIŞI Anasonu 1fincan su ile kaynatın, unu eleyin, bir kap içinde yağı kıyın Unun ortasını açıp: yağı, kabartma tozunu, anasonu yumurta sarısı ve pudra şekerini katıp yoğurun Bu hamuru 20dk dinlendirin ardından ufak bezeler koparıp elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında çubuklar yapın Bu çubukların 2ucunu birleştirerek simit şekli verin Yağlanmış tepsiye dizin Yumurta aklarını kar edin, simitlere sürün, susam serpin ve pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|