Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriDondurmalı Pasta Malzemeler: 3 katlı kakaolu pastaban 1 poşet sade krem şanti 80gr bitter çikolata rendesi 1 tatlı kaşığı nescafe yarım su bardağı süt 600gr kaymaklı dondurma 1 paket creme ole (veya şoko mousse) 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata) yaprak badem Hazırlanması: Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin Creme ole'yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun) Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın |
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriÇikolata Soslu Muzlu Pasta Malzemeler: 1 adet 2 katlı kakaolu pasta keki 1 paket muzlu puding 2 adet muz çikolata sosu hindistan cevizi Hazırlanması: Pasta kekinin bir katını içine streç serilmiş derin bir kasenin tabanına yerleştirip üzerini sütle ıslatın Muzlu pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın (Süt miktarını biraz azaltırsanız daha iyi olur) Muzları doğrayıp pudinge karıştırın ve bu karışımı kekin üzerine dökün Kalan keki pudingin üzerine kapatıp tekrar sütle ıslatın Bu halde bir gece buzdolabında bekletin Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın Pastayı ters çevirin Üzerine sostan döküp hindistan cevizi ile süsleyin |
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriMUZLU RULO PASTA Malzemeler : Pandispanyası için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriKAHVE KREMALI ÇİLEKLİ PASTA Malzemeler : Pandispanyası için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriFRAMBUAZLI PASTA Malzemeler : Pandispanyası (keki) için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriPORTAKALLI VE DAMLA ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA Malzemeler : Keki için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriPORTAKALLI PASTA Malzemeler : Keki için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriDOĞUM GÜNÜ PASTASI Malzemeler : Pandispanyası (keki) için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriMUZLU KEDİ DİLİ PASTASI Malzemeler :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriBÖĞÜRTLENLİ PASTA Malzemeler : Pandispanyası için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriÇİKOLATA KAPLI ŞEFTALİLİ PASTA Malzemeler : Keki İçin
--->: Pasta Tarifleri frmacil sayfa 2iki --->: Pasta Tarifleri |
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriÇİLEKLİ PASTA Malzemeler: Keki için:
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriKAKAOLU MUZLU PASTA Malzemeler : Keki için :
|
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriISPANAKLI PASTA Malzemeler : Keki İçin :
Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır Yağ ilave edilip, un elenerek katılır, vanilya ve kabartma tozu konulup iyice çırpılır Yarım su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak konulup, akışkan bir hamur elde edinceye kadar çırpılır (Eğer karışım fazla cıvık ise biraz daha un katabilirsiniz) Tercihe göre yağlanmış, folyo ile kaplanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba konulur Önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir Diğer taraftan tercihe göre ister krem şanti, ister pasta kreması tarife göre hazırlanıp, kek pişinceye kadar buzdolabında soğutulur Kek soğuduktan sonra, ikiye kesilip arasına ve üzerine kremadan sürülür, kekin kenarlarından kesilen kek kırpıkları robotta çekildikten sonra kekin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir [*]Buzdolabında yaklaşık 4-5 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır [*]Afiyet bal şeker olsun |
Pasta Tarifleri-Pasta Tarifleri |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Pasta TarifleriKahve Kremalı Frambuazlı Pasta Kek Malzemeleri:
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|