Yeni Kuru Baklava Tarifi Kuru Baklava Nasıl Yapılır? |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Kuru Baklava Tarifi Kuru Baklava Nasıl Yapılır?Yeni Kuru baklava tarifi Kuru baklava nasıl yapılır? malzemeler *12 yaprak hazır baklava yufkası *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı tahin *2 yemek kaşığı tereyağı *1 su bardağı fındık yapılışı *küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur1 yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülürüzerine 2 yufka koyularak tekrar yağ sürülür *3 yufka koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir *yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır *kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir *Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|