|
|
Konu Araçları |
çikolatalı, hamur, işleri, lokmapasta, tarifleri |
Çikolatalı Lokma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Lokma-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriÇikolatalı Lokma 1 paket çabuk maya 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 su bardağı ılık su Yarım çay kaşığı tuz Yeteri kadar un Kızartmak için: 2 su bardağı ayçiçek yağı Üzeri için: 1 büyük paket çikolata Su, şeker ve maya karıştırılır Üzerine tuz ve sıkınca şekil alacak kıvam alana kadar un eklenir, yoğrulur Hamur yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakılır Sonra hamur avuç arasında sıktırılır ve çıkan hamur kaşıkla alınarak sıcak yağa atılır Pembe renkte kızartılır Servis tabağına konur Üzerine erimiş çikolata gezdirilerek servise sunulur |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|