Erikli Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Kek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri




Erikli Kek

50 gram kuru kayısı,
50 gram iç badem,
50 gram tuzsuz antepfıstığı,
100 gram kuru üzüm,
60 gram donmuş meyve ya da kuru incir,
15 çorba kaşığı sıvıyağ,
2 su bardağından az pudra şekeri,
3 adet yumurta sarısı,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
2 su bardağından fazla un

Bir kaseye küçük kesilmiş kuru kayısıyı koyun Bir taşım suda kaynattığınız kabukları ayıklanmış iç badem ve tuzsuz antepfistığım sapları ayıklanmış kuru üzüm, küçük kesilmiş donmuş meyve ya da kuru inciri de kaseye ekleyin Hepsini iyice karıştırıp, dinlenmeye bırakın Küçük bir tencereye sıvıyağı alın Pudra şekerini ilave edin Telle 10 dakika hızlıca karıştırın Daha sonra şekerli yağa, teker teker yumurta sanlarını ekleyin Yumurta aklarını başka bir kabın içinde kar haline gelene dek çırpın Tencereye ekleyin Unu ilave edin Birkaç dakika daha karıştırın Dinlenmeye bıraktığınız yemişleri tencereye katın Elde ettiğiniz hamuru, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün Orta ısıdaki fırında 1 saat pişirin Soğuduktan sonra, keki kalıptan çıkarın Dilimleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.