|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
farklı, hamur, işlerifarklı, mutfaklardan, pasta, tatlar |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü tatlılar İki Renkli Puding MALZEMELER: 1kg süt 1çorba kaşığı margarin 1 paket vanilya 1 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı un SOS MALZEMELERİ: 4 çorba kaşığı kakao 4 çorba kaşığı pudra şekeri 100gr margarin 1 adet yumurta hindistan cevizi mevsimine göre taze meyvalar(muz,, kiraz kivi, çilek) YAPILIŞI: Unu çok az süt ile pürüzsüz kıvama gelene dek çırpalım ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen muhallebiyi soğumaya bırakalım, ama arada karıştıralım ki kaymak bağlamasın ![]() ![]() Sos için yumurta pudra şekeri ve kakaoyu mikserle iyice çırpalım ![]() Kaselere önce bir kepçe beyaz muhallebiyi koyalım üzerine kakaolu karışımdan koyalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar İzmir'e Has Şambali Tatlısı MALZEMELER ![]() Yarım kg irmik 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı karbonat 2yemek kaşığı üzüm pekmezi ŞERBETİ: 3 ![]() 4 bardak su 1 tatlı kaşığı limon YAPILIŞI: Tencereye 4 bardak su ve 3 ![]() ![]() ![]() Kabın içine yumurta şeker yoğurt vanilya karbonat koyun karıştırın iyice ![]() Bir tepsinin içine katı yağ sürün bir fırça yardımıyla pekmez sürün, üstüne hamuru dökün ![]() ![]() Şambalinin püf noktası tepsinin içine ve hamurun üstüne pekmez sürülmesidir ![]() Hamur sıcak şerbet soğuk olacak Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti kepçe ile yavaş yavaş dökün |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar Portakal Şuruplu Kek MALZEMELER: 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı tozşeker Yarım çay bardağı portakal suyu 7 çorba kaşığı un 1 paket kabartma tozu biraz margarin ŞURUP: 2 çay bardağı portakal suyu 3 çorba kaşığı toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi YAPILIŞI: Ön hazırlık olarak fırını ısıtalım ![]() ![]() Yumurta ile şekeri çırpalım köpük köpük olana kadar ![]() ![]() Yarım çay bardağı portakal suyunu unu, kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım ![]() ![]() 2 çay bardağı portakal suyu ile 3 kaşık tozşekeri tencereye koyun şekeri eritene kadar karıştırarak 5dakika kaynatın, soğumaya bırakın ![]() ![]() Fırından çıkarır çıkarmaz kek sıcakken, şurubumuzu kaşık kaşık dökelim kekimizin üzerine ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar MALZEMELER: 1 çorba kaşığı kuru maya veya yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 yumurta 2 su bardağı un 1bardak ılık su ŞERBET: 2 ![]() 2 ![]() 1tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: ŞERBET ![]() ![]() Mayayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavaya bol yağ koyun Yağ kızınca sıvıyağa batırılmış kaşıkla hamurdan parça alın veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasında sıkıp ortasını da delebilirsiniz ![]() ![]() ---------------------------------- İsterseniz hamura 1-2 diş damla sakızı dövüp koyabilirsiniz mis gibi damla sakızı kokar ve kabarır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Cevizli Prenses MALZEMELER: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik(tepeleme dolu) 14 Yemek kaşığı tozşeker 1 yemek kaşığı buğday nişaştası 2 avuç kadar dövülmüş ceviz 1paket vanilya tarçın SOS: 300gr kadar frambuaz veye çilek yarım su bardağından biraz fazla tozşeker YAPILIŞI: Nişaştayı bir kaba alarak biraz süt koyarak ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FRAMBUAZ SOS: Frambuazı ve şekeri tencereye koyun koyu bir kıvam alana kadar pişirin ![]() Soğuyunca tatlının üzerine bölüştürün veya kaselerde tatlınızı dondurduktan sonra pasta tabağınıza ters çevirerek koyar, sosu öylede dökebilirsiniz ------------------- Bir önceki şerbetli tatlının adı da İZMİR lokmasıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarCevap:Pasta ve Hamur İşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü tatlılar Haşhaşlı Revani MALZEMELER: 1 su bardağı haşhaş(işlem görmemiş) 1 su bardağı sıvı yağ 3 yumurta 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 2 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı toz şeker YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırp sırayla diğer malzemeleri ekle, yağlanmış bir tepsiye dök 170 derecelik fırında 45 dakika pişir ![]() ŞERBET: 4 Su bardağı toz şeker 5 bardak su 1 tatlı kaşığı kadar da limon suyu Şekeri tencereye koy, suyunu ekle, şerbet kıvamına gelene kadar pişir ![]() ![]() Revaniyi fırından çıka,r şerbeti yavaş yavaş dök ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta veHamurİşleri-Farklı mutfaklardan farklı tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar şEKERPARE MALZEMELER: 2 yumurta 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket margarin üzerine bir yumurta sarısı badem içi veya fındık ŞERBETİ: 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Su ve şekeri karıştır ve şerbet kıvamı alana kadar kaynat indirmeye yakın limon suyu koy, bir taşım daha kaynat ![]() Margarini erit, soğusun biraz Unu hamur kabına al, ortasını aç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur işleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar ELMA TATLISI MALZEMELER: 8 tane sarı elma( sert kırmızı elma da olabilir) 1 su bardağı tozşeker Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı kadar çekirdeksiz kuru üzüm Yarım limon 1 fiske kırmızı gıda boyası veya kızamık şekeri de kullanabilirsiniz Yarım elma (elmanın içine iç malzeme olarak konacak) ÜZERİ İÇİN : 1 çay bardağı süt 1 Paket krem şanti YAPILIŞI: Kuru üzüm ceviz ve tarçını karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizli malzemeye yarım elmayı doğrayın küp küp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütle krem şantiyi çırpın iyice ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarPasta ve Hamur İşleri- Farklı Mıtfaklardan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Şerbetli Akıtma MALZEMELER: Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde maya 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 tane yumurta 1 çorba kaşığı toz şeker 1 ![]() ŞERBETİ: 1 su bardağı toz şeker yarım su bardağı kadar su yanında dondurma ve meyve YAPILIŞI: Mayayı bir bardağa koyalım ![]() ![]() Kabaran mayayı bir derin hamur kabında su süt yumurta 1 çorba kaşığı toz şekerle buluşturalım ![]() ![]() ![]() ![]() Ağzını kapatın yarım saat kadar dinlenmeye bırakın ![]() Teflon tavayı yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su ve şekeri 10 dakika kadar kaynatın ![]() ![]() ----------------------- Krep süzet denebilir bu hamura ama asıl ismi Trakya'da kullanılan şekliyle ''akıtma''dır çok daha bereketli olur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarŞerbetli ve Sütlü Tatlılar GÜLLAÇ MALZEMELER: 10 Yaprak güllaç 4 bardak süt 2 su bardğı toz şeker Yarım fincan gülsuyu iri dövülmüş ceviz SÜSLEMEK İÇİN çekilmiş antep fıstığı çilek vişne kivi veya kiraz YAPILIŞI: Şekerle sütü tencerede kaynatalım ![]() ![]() ![]() Beş güllaç yaprağını tepsiye alalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arzu ederseniz her güllaç yaprağını sütle ıslattıktan sonra kat aralarına ceviz koyabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarŞerbetli ve Sütlü Tatlılar Şerbetli Saray Tatlısı MALZEMELER: 1 Paket margarin 2 tane yumurta bir paket kabartma tozu bir kahve fincanı zeytinyağı 3 ![]() bir bardak dövülmüş fınfık içi ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 3 Bardak toz şeker 3 ![]() yarım tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Şerbeti yapmak için tencereye su ve şekeri koyun kaynatın ![]() ![]() Bir kap içine oda sıcaklığında erimiş margarin, zeytinyağ ve yumurtaları koyun, karıştırın yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek hamur tutun ![]() ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarır çıkarmaz tatlıların üzerine şerbeti dökün ![]() Şerbet soğuk tatlılar sıcak olmalı ![]() Afiyet olsun Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları frmacil sayfa 2iki Cevap: Her Mutfaktan Farklı Ağız Tatları |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Ağız Tatları Şerbetli Ve Sütlü Tatlılar İrmik Pastası MALZEMELER: 1kg süt 7 Kaşık irmik 14 kaşık toz şeker Bir paket kakaolu bisküvi Dövülmüş fındık veya ceviz içi 2 paket vanilya YAPILIŞI: Süt irmik ve tozşekeri bir encereye koyun karıştıra karıştıra pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Ağız Tatları Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Keşkül MALZEMELER: 1 litre süt 1 çay bardağı su 15 yemek kaşığı toz şeker 3 tane yumurta 4 çorba kaşığı pirinç unu 2 çorba kaşığı nişasta süslemek için dövülmüş fıstık YAPILIŞI: Bir kap içinde 1 çay bardağı su ile nişasta ve pirinç ununu eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ----------------- Keşkül dövülmüş bademle süt kaynatılarak yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan-Farklı Ağız Tatları Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Fincan Tatlısı MALZEMELER: 500gr kadayıf 1 paket margarin bir çay bardağı iri dövülmüş ceviz Bir tatlı kaşığı tarçın ŞERBETİ İÇİN: 3,5 bardak şeker 3 bardak su 1 tatlı kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Suyu ve şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştıralım ![]() ![]() Kadayıfları bir tepsi içine boşaltıp didikleyerek kopartalım ve iyice havalandıralım ![]() ![]() Büyük bir fincanın içine bir parça kadayıf koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıkarır çıkarmaz önceden hazırladığımız şerbeti tatlımızın üzerinde gezdirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı Tatlar |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Ve Hamur İşleri-Farklı Mutfaklardan Farklı TatlarHer Mutfaktan Farklı Tatlar Şerbetli ve Sütlü Tatlılar Burma Kadayıf MALZEMELER: 1 kg çiğ kadayıf 1 paket margarin 2 kase kadar fıstık veya ceviz (arzu edilirse antep fıstığı) 1 çorba kaşığı pekmez 6 bardak şeker 6,5 bardak su 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu YAPILIŞI: Eritilmiş ve soğutulmuş margarinden 2 yemek kaşığı kadarını pekmezle karıştırın tepsiyi bununla iyice yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şekeri ve suyu tencereye alın kaynatın kıvamını alınca limon suyu ekleyin ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|