Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme ÖnerileriSodalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır Pişirme Önerileri Malzemeler: 1 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı soda 1 küp yaş maya (42 gr) 1 tatlı kalığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 4,5 – 5 su bardağı un Üzerine sürmek için: 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı susam ve çörekotu Yapılışı: 1- Yaş mayayı şeker kattığınız sütün içinde eliniz ile ezin (ben dondurucudan çıkartıp bir kase içinde mikrodalgaya atıyorum eridiği için direk kaba da ekleyebiliyorum) 2- Yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın Ortasına çukur açıp sütle erittiğiniz mayayı, zeytinyağı, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip yoğurun 3- Kulak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin 1,5 su bardağı daha yeterli oluyor 4- Kaptan kurtulup toplanan hamurun üzerine 1 bez örterek 40 dakika kadar dinlendirin 5- Dinlenen hamurdan mandalinadan ufak parçalar kopartın Elinizle yuvarlayın, bastırıp arasını açın ve isteğe göre zeytin ya da peynir koyarak kapatın 6- 2 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin Üzerine hazırladığınız yumurtalı zeytinyağı karışımını sürün, susam ve çörekotu serperek 10 dakika daha tepside mayalanmaya bırakın 7- 180 derece önceden ısıtılmış fırında poğaçalar kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dk kadar pişirin mutfaksırları |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|