Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, yemekleryemek, zeytinyagli

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri








ANTEP USULÜ ZEYTİNYAĞLI DOLMA



M a l z e m e l e r

25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık), *15 adet kurutulmuş biber (dolmalık), *4-5 adet kuru soğan, *3 baş sarımsak, *2 yemek kaşığı domates salçası, *2 yemek kaşığı biber salçası, *2 su bardağı pirinç, *1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, *1 yemek kaşığı toz şeker, *Karabiber, kırmızıbiber, ybahar, tuz,*2 limon suyu veya limon tozu (isteğe göre), *Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI:

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk kaynatılır Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçaları ilave edilip iyice karıştırılır Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe kavurulur İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir Hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur Tencereye, birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir Dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta patlıcan getirilmelidir) Üzerine biberler aynı şekilde dizilir Dizme işlemi bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşı konur Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır Dolma kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk daha pişirilir ve ocaktan indirilir Dolma servise hazırdır

Afiyet olsun arkadaslar




Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri






YOĞURTLU YUVARLAMA

MALZEMELER

500 gr pirinç
300 gr yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:

Pirinç yıkanıp süzgeçe konurSoğan ince ince doğranıret,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilirÇekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülürHamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm uzunluğunda bir çubuk haline getirilirSonra 05 cm uzunluğunda minik parçalara bölünürBu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilirTüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanırHaşlanan yuvarlamalar iyice soğutulurDiğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılırYemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilirKaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konurBir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılırBir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülürYemek servise hazırdır

Afitet olsun arkadaslar


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Patates Musakka

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet küp doğranmış domates
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
Yeterince karabiber ve tuz
1 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi

HAZIRLANIŞI
Önce patates, soğan ve kıymayı kızgın yağda kızartın Domatesi ekledikten sonra içine yumurtayı da kırıp biraz daha kızartın Tuz, un, salça, pirinç ve karabiberini de ilave edip elde yoğurun Sonra bu karışımı fırın kabına alıp 10 dakika fırınlayın Sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Sebze buketi

(6 kişilik) 1 orta boy soğan
* 1 havuç
* 10 tane yeşil fasulye
* 2 orta boy patates
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı mısır
* 1/2 demet dereotu
* 1 su bardağı su
* Tuz

Önce malzemeleri hazırlayın Havucu ve patatesleri iri küp şeklinde doğrayın Fasulyeleri yıkayıp, ayıkladıktan sonra dikine kesin Soğanı dörde bölün Dereotunu çok ince kıyın Zeytinyağında soğanı ve havucu yumuşayıncaya kadar pişirin Fasulye ve patatesi ilave edin ve karıştırarak 5 dakika hızlı ateşte pişirin Mısırı ve 1 bardak suyu katıp, ağır ateşte tencerenin kapağını kapamadan 5 dakika pişirin Üzerine dereotu serperek sıcak veya soğuk servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Kağıtta Yaz Türlüsü (4 Kişilik)

Malzemeler

3 Havuç
2 Kabak
1/2 kg İç Bezelye
200 gr Taze Fasulye
2 Dolmalık Yeşil Biber
2 Dolmalık Kırmızı Biber
3 Taze Soğan
1 Kuru Soğan
10 Kiraz Domates
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Su
1 Çay Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi

Havuçları temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin Kabakları temizleyip iri küpler halinde doğrayın Bezelye tanelerini yıkayıp süzün Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın Biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp şeritler halinde kesin Taze soğanları temizleyip doğrayın Kuru soğanı iri küpler halinde doğrayın
Sıvıyağı tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin Sırasıyla havuç, fasulye, bezelye, kabak, biber ve taze soğanları ekleyip kavurun Su, tuz, karabiber ve kiraz domatesleri ilave edin Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin Suyunu çekince ateşten alın
Fırını 180 dereceye ayarlayın Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp pişirdiğiniz sebzeleri kalıba alın ve kekik serpin Üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin Kağıttan çıkarıp servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Bahçıvan sandalı

MALZEMELER
1 kg patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr kaşar peyniri rendesi
kızartmak için ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin Bol suyla yıkayın Ay çiçek yağında önlü arkalı kızartın Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atin renkleri dönene kadar soteleyin Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin Ateşte 5 dakika soteleyin Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin Patlıcanların olduğu tepsiye dökün Üzerine alüminyum folyo kapatın 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendesi ile servis yapın

AFİYET OLSUN !


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Patates Dolması

Malzemeler:
6 adet orta boy patates
200 gr orta yagil kiyma
1 kahve fincani pirinç
1 orta boy sogan
1 orta boy domates
1 tatli kasigi karabiber
1 su bardagi su
1 su bardagi yag
Yapilisi:
1- Patatesleri yikayip kabuklarini soyun Ikiye bölüp biçak veya kasikla ortalarini oyun Kizgin yagda hafif pembelesene kadar kizartin Bir kenarda bekletin
2- Kiyma, pirinç, sogan, tuz ve karabiberi karistirin Patateslerin ortalarina doldurup üzerlerine biraz sivi yag gezdirinÜzerine domates rendesi ve bir bardak su koyup 30-35 dakika pisirin Servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri






Portakallı kereviz

Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp, malzemenin üzerine gezdirin Şekeri ilave edip, kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin Soğumaya bırakın Üzerine kereviz yaprağı serpip, servis yapın

MALZEMELER
6 kişilik

* 1 kg kereviz (halka doğranmış)

* 2 adet soğan (halka doğranmış)

* 1 adet havuç (halka doğranmış)

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 3 adet portakal suyu (ekşi)

* 2 adet kesme şeker

* 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Zeytinyağlı yaprak sarma
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 30 dk

Malzemeler:

500 gr asma yaprağı

2 su bardağı dolmalık pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

1 soğan

2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

2 tatlı kaşığı kuşüzümü

Tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı:
* Pirinci yıkayıp ılık suda ıslatın ve 30 dakika bekletin Süzüp durulayın Soğanı soyup kıyın

* Zeytinyağını tencereye alıp soğanı ekleyin Biraz pembeleştirip süzülmüş pirinci ilave edin 1-2 dakika kavurun Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın, ocaktan alın

* Asma yapraklarını tuzlu kaynar suda sararıncaya kadar haşlayıp süzgece alın

* Bir tepsinin içinde yaprakları tek tek açarak hazırladığınız iç malzemeden ortalarına ekleyip sigara şeklinde sarın Tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın 2 su bardağı ılık su ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın

* Sarmaları servis tabağına alıp üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




|>Zeytin YağLı MantarLı Enginar<|

aLtı Ki$iLiktir

Malzemeler
6 Adet enginar
2 Adet soğan
1 Adet havuç
15 Adet mantar
1 Çay kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yarım limon suyu Tuz

Hazırlanışı

Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun
İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave ederek bir süre daha kavurun
Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın
Enginarları temizleyip tencereye dizin
Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun
1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin
Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin
Ilık yada soğuk olarak servis yapın
Afiyet oLsun




Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Fasulye caglayani

MALZEMESİ
2 kutu ton balığı
500 gr çalı fasulyesi
Yarım paket burgu makarna
8 adet haşlanmış patates
10 adet yeşil soğan
2 adet salatalık turşusu
1 su bardağı konserve mısır
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet limonun suyu
Karabiber
Tuz

SOSUN MALZEMESİ
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
4 yemek kaşığı zeytinyağı

TARİF
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün
Fasulyeyi yıkayıp, kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın Soğuması için soğuk suda bekletin Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayıp bir kaba alın Makarna, yağı süzülmüş ton balığı, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan ve küçük küçük doğradığınız turşuyu ekleyin Mısır, karabiber ve tuzu da ekleyip, karıştırın Hazırladığınız sosu salataya dökün
Ortası delik kek kalıbına fasulyeleri yan yana dizip hazırladığınız salatayı içine dökün Fasulyelerin uç kısımlarını salatanın üstüne doğru kapatın Elinizle üstünden hafifçe bastırın Buzdolabında 2 saat bekletin Servis tabağına kalıbı ters çevirerek koyun

SOSUN TARİFİ
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, hardal ve zeytinyağını çırpın

--->: ZeYTinYagLi YemekLer frmacil sayfa 2iki --->: ZeYTinYagLi YemekLer




Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Enginarli kuru fasulye

MALZEMESİ
2,5 su bardağı beyaz fasulye
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet defne yaprağı
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karabiber
6 adet enginar (taze veya konserve)
Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

TARİF
Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim
Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım
Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelimTuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım
Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır
Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Malzemeler

1 Kilo kereviz
1 Adet portakalın suyu
1 Adet kesme şeker
2 Adet soğan
1 Adet havuç
1 Çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Tuz

Hazırlanışı
  • Kerevizleri soyduktan sonra halka halka doğrayıp, yıkayın
  • Soğanları ve havuçları da halka halka doğrayın
  • Kerevizleri tencereye dizin
  • Ortalarına havuçları ve soğanları yerleştirin
  • Üstüne zeytinyağını gezdirin
  • Şekeri, tuzu ve portakal suyunu da ekleyerek kısık ateşte 20 dakika pişirin
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve soğuk olarak servis yapın






Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




Zeytinyağli Dolma Içi

MALZEMESİ:

3 kahve fincanı pirinç - 7 adet büyük soğan 3/4 bardak zeytinyağı -1/2 bardak su - 1 adet büyük domates - 1/2 kahve fincanı çam fıstığı 1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm -1/2 demet nane - 1 demet dereotu - 3/4 çorba kaşığı şeker - 1 çorba kaşığı tuz - 2 kahve kaşığı yenibahar - 2 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

Ölçülere göre, bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın, sıcak suyu tepsiye dökün ve pirinçler içinde olduğu halde bir tarafa bırakın Su soğuyunca dökün , bir kaç defa bol su ile ovalı-yarak yıkayın ve süzerek bir tarafa koyun Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun Soğanlara pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domatesleri, siyah kuru üzüm, karabiber, yenibahar, toz şeker, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin Sonra ateşten indirin, dolma için kullanın


Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli Yemekler-Yemek Tarifleri




ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA

MALZEMESİ:

1500 gr taze barbunya - 4 domates - 200 gr dolmalık biber - 3 orta soğan - 5,5 bardak su - 1 bardak zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı toz şeker - 1/2 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı koyarak kızdırın ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış dörde bölünmüş dolmalık biberleri koyarak 2 dakika zeytinyağında sote edin: Sonra delikli bir kepçe ile biberleri tencereden alarak bir tabağa koyun Bu yağa küçük küçük doğranmış soğanları atarak 10 dakika kavurun ve kabuk ve çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış domatesleri buna katın Sıcak su da koyun, tuz ilâve ederek yavaş yavaş kaynatın Başka bir tencerede tane halindeki barbunya fasulyalarını 10 dakika haşlayın Sonra suyunu süzerek kepçe ile alın ve diğer tencereye boşaltın İçine toz şeker, dolmalık biberleri de ilâve ederek kapağını kapatın ve bir saat pişirin Bu süre dolunca kalan iki domatesin kabuk ve çekirdeklerini çıkarın Küçük küçük doğranmış maydanozla beraber tencereye koyun Yeniden kapağını kapatarak yarım saat pişirin Sonra tencereyi ateşten indirin, soğutun Sonra tabağa alarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.