Tarhun Çorbası (Konya)-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhun Çorbası (Konya)-Yemek TarifleriTARHUN ÇORBASI (KONYA) MALZEMESİ: 500 gr kemikli kuzu eti, 2,5 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 yumurta, 6 su bardağı su, 1 çorba kaşığı kuru tarhun, tuz Eti üzerini kapatacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın Pişince etin suyunu ayırın Eti didikleyin Yumurta, un, ve yoğurdu 1 bardak et suyuyla çırparak kanştırın Etin suyu 6 bardaktan az ise su ekleyin İçine yoğurtlu karışımı yedirin Didilmiş etleri katın Orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaştırın Tarhunu ekleyip, tuzumu ayarlayarak karıştırın ve ateşten alın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|