Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Buğdaylı Çorba-Yemek TarifleriKullanılacak Malzemeler 4 dal pazı 2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan) Yarım kase yoğurt Hazırlanma Şekli Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir Hafif sulu karışım ya tel süzgeçten geçirilir ya da rondoda ezilir Yarım kase yoğurda eklenip bebişlere yedirilir (Alternatif ıspanakla da yapılabilir) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|