10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Kabak Dolması-Yemek Tarifleri
Tavuklu Kabak Dolması
Malzemeler
4 Adet iri kabak
300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
2 Adet salatalık
4-5 Dal roka
1 Adet limon suyu
3 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı- Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın
- Roka yapraklarını yıkayıp, süzün
- Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin
- Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın
- Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın
- Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun
- Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin
- 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin
- Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
- Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin
- Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün
- Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın
|
|
|