![]() |
Bir Masa Saati Aldım, Düşüncelere Daldım! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Bir Masa Saati Aldım, Düşüncelere Daldım!Hâlâ "tik tak, tik tak" diye şarkılar yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() O "tik tak"lar akan zamanın hızını anlatıyormuş! Deniyor ki, yüzyıllar boyu yaşayacak sembolik bir deyimmiş bu! Külahıma anlatılsın! Kol saatlerinden vazgeçtim; süs olsun diye üretilen duvar ve masa satleri bile dijital ![]() *** Bayram öncesi bir alışveriş merkezinde dolanırken Mudo Concept mağazasına girdim ![]() Aman Allahım! Bin çeşit biblo ve ev eşyası arasında birbirinden alımlı masa saatleri de vardı ![]() Hayatımızdaki işlevini yitirince nostaljik etkisi ve tasarımının güzelliğiyle başbaşa kaldığımız masa saatleri ![]() ![]() ![]() Eskitilmiş boyalı teneke saatin önünde takılıp kaldım ![]() ![]() Hani masadan çok tel dolabın, taş duvardaki nişin veya krem rengi eski bir konsolun üzerine yakışacak türden bir şeydi ![]() İçimden gelen sese uydum, duraksamadan aldım o saati ![]() *** Peki bit pazarından alınmış eski bir masa saati ile bu saat arasında ne fark var? Anlatayım ![]() ![]() ![]() Birincisinin bize ait olmayan bir hikâyesi, bir tarihi var ![]() ![]() Dışı sarı pas lekeli beyaz teneke (içi pek çaktırmadan plastik ve pilli) bu saatin ise elbette kendine ait bir hikâyesi yok! Ne garip! Onun bütün hoşluğu ve oyunculuğu yapmacıklığında ![]() Ona bakarken ![]() ![]() ![]() İstersen ninenin mutfak masasındaki saat olur; istersen Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar"ından çıkmış sayarsın! *** Zaten saat dediğimiz nedir ki artık? Baştan aşağı yapmacık bir nesne olup çıkmadı mı? Kol saatleri binlerce lira dökülerek şık bir bilezik olarak alınıyor artık ![]() Çoktandır ya telefon ya televizyon ya da bilgisayar ekranına bakıyoruz zamanın nasıl hızlı gelip geçtiğini anlamak için! Bir dakika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zaman deli bir şey! Yaban, ele avuca gelmez bir şey! Sanayi devriminin disiplin ve kölelik vasıtası olan saat ise başka! Saat, saati gösterir! Büyük usta Faulkner'in dediği gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Haşmet Babaoğlu - Sabah
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|