Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, hataydan, kuzu, patlıcan, söğürme, tarifleri, yemek

Kuzu Etli Patlıcan Söğürme - Hatay'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Patlıcan Söğürme - Hatay'dan Yemek Tarifleri




Hatay'dan Yemek Tarifleri

Kuzu etli patlıcan söğürme

Malzemeler:

400 gr kuzu eti

1 adet kuru soğan

3 adet domates

150 gr tereyağı

1 kg patlıcan

1 yemek kaşığı pul biber

5 diş sarımsak

Hazırlanışı: Patlıcanlar yağda veya ızgarada bütün olarak pişirilir Sıcakken kabukları soyulur ve ince ince kıyılır Pul biber ilave edilir Bir tavada kıyılmış soğan ve sarımsak tereyağında kavrulur Kuzu eti ilave edilir ve suyunu çekene kadar 20 dakika pişirilir Domatesler de eklenir 10 dakika daha pişirilir Servis tabağına patlıcanlar konur üzerine etli karışım ilave edilir İstenilen şekilde süslenerek servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.