Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, sarımsaklı, tarifleri, tavukyemek

Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri




MALZEMESİ
1 adet büyük boy tavuk
15 adet taze patates
8 adet orta boy domates
6 yemek kaşığı sıvıyağı
20 diş sarmısak
1 demet maydanoz
Yarım demet taze nane
4 adet adaçayı yaprağı
1 yemek kaşığı taze biberiye (yoksa dert değil)
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

TARİF
Öncelikle tavuğu yıkayıp, kurulayalım ve üzerine tuzunu, karabiberini ekelim Adaçaylarını tavuğun göğüs derisinin altına yerleştirip, kalan yeşilliği de incecik kıyalım ve tavuğun içine koyalım Hazırladığımız bu tavuk butlarını mutfak ipliği ile birbirine bağlayalım ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım
Daha sonra sıvıyağı büyük bir tencerede kızdıralım ve tavuğu yağda çevirerek kızartalım Sarmısağı diş diş ayırıp, soymadan tavuğun etrafına yerleştirelim Kuru fesleğen ve varsa biberiyeyle tavuğumuzu lezzetlendirelim Tencerenin kapağını kapatalım ve 175 dereceye ayarlayıp, ısıttığımız fırının 2 rafında, 1 saat 30 dakika pişirelim Tencereyi fırına koyacağımız için kulplarının ısıya dayanıklı olmasına dikkat edin Değilse alüminyum folyo ile iyice sarın
Son olarak, patatesleri yıkayıp, tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayalım ve kabuklarını soyalım Tavuğun pişme süresinin son 15 dakikasında dirice haşladğıımız patatesleri ve ortadan dörde böldüğümüz domatesleri de tavuğumuza ekleyelim Pişen sebzeli tavuğu sıcak olarak parçalayarak servise sunalım



Alıntı Yaparak Cevapla

Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı,Sarımsaklı Tavuk-Yemek Tarifleri




Baharatlı Tavuk

Mutfak: Türk Mutfağı

Katagori: Tavuk ve Hindi Yemekleri

Yapım Süresi: 40dk

Servis: 4

Zorluk: Orta

Yemeğin Malzemeleri :

4 adet tavuk göğsü

1 dal fesleğen

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı beyazbiber

1 dal adaçayı

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber

Sıvı yağ

Sosun Malzemeleri :

•1 adet kırmızı soğan

•1 adet dolmalık kırmızı biber

•1/2 salatalık

•1 adet avokado

•1 limonun suyu

•1 tatlı kaşığı sirke

Yemeğin Hazırlanışı :

Fesleğen yapraklarını ve adaçayını ince kıyın Beyazbiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik ve pul biberle karıştırın

Tavuk göğüslerinin üzerine bıçakla derin kesikler yapın Üzerlerini yağlayıp baharatlı otlu karışıma bulayın 15 dakika bekletin Tavukların iki tarafını kızdırılmış sıvıyağda kızartın

Sosu için, küp şeklinde doğranmış biberi, ince kıyılmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış salatalığı bir kaseye koyup karıştırın

Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın Kararmaması için üzerlerine limon suyu gezdirip, sebze karışımına ekleyin Sirke, şeker , tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın

Sosu servis tabağına alın, üzerine kızarmış tavukları koyarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.