10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atlican Pehli - Amasya'dan Yemek Tarifleri
PATLICAN PEHLİ
MALZEME:
Kemer patlıcanı 6 adet
Ayçiçek yağı 1 su bardağı
Sivribiber 5 adet
Katı yağ 2 çorba kaşığı
Domates 3 adet
Domates salçası 1 çorba kaşığı
Sarmısak 5 diş
Pulbiber 1 çay kaşığı
Kuşbaşı kuzu eti 500 gr
Karabiber
Su 4 su bardağı
Tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun Uzunlamasına dörde bölün Süzgece koyup, üzerlerine tuz ve su serperek acısını atması için 15 dakika bekletin bekletin Yıkayıp süzdürün ve bir havlu kagit ile islakligini tümüyle alin Biberleri, saplariyla tohumlsarini temizleyip, uzunlamasina ikiye ayirin Domateslerin arkalarina arti (+) biçiminde birer kesik atin Kaynar suya batirip çikararak kabuklarini soyun 1/2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin Soğan ve sarmısakları ince ince kıyın Eti suyla birlikte tencereye koyun Bir taşım kaynatıp köpüğünü alın Ateşi kısıp, kapağını kapatarak 30 dakika pişmeye bırakın Pişen etleri süzdürerek sudan çıkarıp, katı yağın 1 kaşığı ile eşitçe renk alıncaya kadar kavurun Ayçiçek yağını tavada kızdırın Patlıcanları tavaya yerleştirip, her yanı altın sarısı renk alıncaya kafdar kızartın Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa aktarın Bir tencerenin dibine kalan yağı, patlıcanları, üzerine de etleri dizin Biberleri ve domates dilimlerini sıralayın Sarmısakları yayın Tuzunu ve biberleri serpin Salça ve kalan et suyunu karıştırarak gezdirin Bir taşım kaynatın Ateşi kısıp, kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika pişirin Ateşten indirerek sıcak olarak servis yapın
|
|
|