Beykoz Paça (İstanbul)-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beykoz Paça (İstanbul)-Yemek TarifleriMalzeme : 12 bardak su 1/2 baş sarımsak 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1/2 çorba kaşığı tuz 12 tane iri paça 12 francala dilimi 80 gr margarin (4 çorba kaşığı) 25 gr un (1/2 kahve fincanı) 30 gr tereyağı 5 yumurtanın sarısı 2 limonun suyu 3 bardak paça suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı : Bir tencereye ölçülere göre su, sarımsak, zeytinyağı, tuz ile üstleri kazınmış parmak arasındaki bezleri çıkarılmış, tütsülenmiş ve bolca yıkanmış 12 koyun veya keçi paçası koyarak tencere ateş üzerine oturtulur Su kaynaymca üzerinde meydana gelen köpükleri alınıp atılır Sonra kapağı kapatılr ve 8 - 10 saat pişirilir, suyu süzülür ve başka tencereye aktarılır Paçaların kemikleri çıkarılır Bir tavaya ölçülere göre margarin konularak kızdırılır ve yağın içine kabukları çıkarılmış fırancala dilimleri konulur Nar gibi kızartılır ve bir tabağa alınır, hepsi kızarınca bir tepsiye dizilir, üzerine kemiksiz paçalar oturtulur Bir kuşane-ye yine ölçülere göre tereyağı konularak eritilir, bunun içine yumurtaların sarısı, tuz, limon suyu ve un ilave edildikten sonra telle iyice çırpılır ve birbiriyle halledilir Üzerine 3 bardak paça suyu azar azar dökülüp karıştırılır Hafif bir koyulaşma olunca, hafif ateşe alınıp dö-vercesine karıştrılarak pişirilir Sonra tepsideki dizili ekmek ve paçaların üzerine dökülür Tepsi 2 - 3 dakika ısıtılır ve üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|