Gülgas - Antalya Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gülgas - Antalya Yemek TarifleriGÜLGAS MALZEME: Yağlı koyun eti 1 kg Limon suyu 2 adet Katı yağ 1 çorba kaşığı Ispanak 200 gr Sarmısak 1 baş Zeytinyağı 1 fincan Gülgas 300 gr Tuz YAPILIŞI: 1 kilo yağlı koyun eti, kuşbaşı doğranır Bir kaşık yağ ve su ile hafif ateşte iyice pişirilir Bir baş sarmısak tuzla dövülerek ete ilave edilir Gülgaslar soyulup ufak parçalara ayrılır, yine ete konur, iki limon da sıkılır, pişirilir Diğer tarafta ıspanağın sapları ile yaprakları ayrılır Güzelce yıkanıp zeytinyağı ile kavrulur, et suyu ile ezilerek içine dökülür ve sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|