Karpuz Kabuğu Reçeli - Antalya Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Kabuğu Reçeli - Antalya Yemek TarifleriKARPUZ KABUĞU REÇELİ MALZEME: Kalın karpuz kabuğu 1 kg Şeker 2 kg Sönmüş kireç 1 su bardağı Karanfil 1 çorba kaşığı Limon tuzu 1 paket Limon 1 adet Şerbet boyası 1 çay kaşığı YAPILIŞI: Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur 3 - 4 cm çapında karelere bölünür İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür Böylece 8 - 10 saat bekletilir Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|