Ekmek Üstü Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Üstü BonfileEkmek Üstü Bonfile ![]() Malzemeler 2 adet hamburger ekmeği 4 parça bonfile, kalın dilimlenmiş 1 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gr mantar, dilimlenmiş 3 diş sarımsak, kıyılmış 1 su bardağı beyaz şarap 1 adet kesme şeker 2 çorba kaşığı soya sosu 1 kutu krema tuz, karabiber Yapılışı Tarife başlamadan önce şunu belirtmem gerekir ki bu yemeği bir sonraki güne yemeği planlayın çünkü etlerin 1 gece dolapta sosta beklemesi lazım Bunun için 1/4 su bardağı soya sosu, 1/4 su bardağı zeytinyağı, 3 diş sarımsak ve birkaç dal biberiyeli sos hazırlayıp etleri içine atıp marine edin![]() Teflon tavada yağı ısıtın ve mantarları pişirin Ben mantarları yüksek ateşte pişiririm, suyunu salıp kurumaya başlayınca altını kısarım, ama bunu yaparken başından ayrılmayın tabii Peşine sarımsakları ekleyip 1-2 dakika daha pişirin![]() Beyaz şarabı ekleyip ısıyı tekrar artırın ve şarap azalmaya başlayınca ateşi yine kısın ![]() Şekeri ve soya sosunu ilave edin 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve kremayı ekleyin![]() Tuzunu kontrol edin, gerekirse ilave edin, soya sosu tuzlu olduğu için gerek bile kalmayabilir ![]() Fırını 180 derecede önceden ısıtın Ekmekleri enlemesine ortadan ikiye kesin Mantarları üzerlerine paylaştırın Ekmekleri fırına sürün![]() Bu esnada etleri dolaptan çıkarıp ızgara yapmaya hazırlanın Etleri arzunuza göre, ister çok pişmiş, ister az veya orta pişmiş olarak hazırlayın ve hazır olunca ekmekleri fırından alıp etleri üzerine dizin![]() Afiyet olsun ! |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|