Havuç Rendesi Kızartma Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuç Rendesi Kızartma Nasıl YapılırHavuç Rendesi Kızartma Nasıl Yapılır Havuçların kabuklarını kazıyın, kalın olarak rendeleyin Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyarak kızdırın Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığı su kızdırın Malzemeler 5 orta boy havuç, 3 yemek kasığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı toz şeker, 200 gram yoğurt, 3 diş sarmısak, 1 çay kaşığı pul biber Havuçların kabuklarını kazıyın, kalın olarak rendeleyin Zeytinyağını yapışmaz bir tavaya koyarak kızdırın Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığı su kızdırın Havuçları tavaya atın, yumuşayıp, saldığkadar tahta kaşıkla çevirerek pişirin İndirmeye yakın toz şekerini serpin, karıştşrın, ocaktan alın Sarmısaklatı biraz tuzla ezin, yoğurda katın Havuçlar soğumadan sarmısaklı yoğurdu ekleyin, karıştırın, servis tabağına alın Üzerine pul biber serpin, maydanozla süsleyip sofraya getirin Kavururken toz çeker katıldığında havuçlar parlak ve saydam bir görünürler ve kokusu giderek artar Bu durumda ya daha az miktarda sarmısak konmalı ya da bu meze servis yapmadan kısa bir süre önce hazırlanmalıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|