Kıymalı Kabak Dolması-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Kabak Dolması-Yemek TarifleriKullanılan malzemeler :Süre 35 dk Zorluk Derecesi: kolay Kaç Kişilik 6 1 Kg dolmalık kabak 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç 300 Gr orta yağlı kıyma 2 Adet büyük boy domates 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı zyağ Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu[*]Yeteri kadar tuzTarifin Hazırlanışı* Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır * Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir * İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır * Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur * Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir * Üstünü örtecek kadar su koyup zyağ ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir * Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir[*]* Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|