Havuç Çorbası

Eski 09-06-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Havuç Çorbası



Havuç Çorbası


4 kişilik

Malzeme:

3 adet havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
5 su bardağı su

Üzeri için :

4 dilim bayat ekmek
Tuz
Karabiber
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen


Tarifi
Havuçları temizleyip rendeleyin Soğanın kabuğunu soyup çok ince kıyın Zeytinyağının yarısını çorba tenceresinde ısıtıp soğan ve havuçları ilave edin Yumuşayıncaya kadar pişirin 5 su bardağı kadar su ilave edin Birkaç taşım kaynatın Karışımı ocaktan alıp soğuyunca mutfak robotuna aktarın Püre haline gelinceye kadar ezin Ekmek dilimleri için zeytinyağı, kurutulmuş fesleğen, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırın Hazırladığınız karışımı fırça ile ekmek dilimlerinin üzerine sürün Fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar ısıtın Çorba karışımını tencereye aktarıp bir taşım daha kaynatın Ekmek dilimleri ile sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.