Erzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne Yenir |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne YenirErzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne Yenir Cağ kebabı: Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşilbiber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir Den Çorbası: Malzemeler: 250gr Yarma 1 adet soğan 1/2 limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yumurta sarısı 500 gr Yoğurt 10 su bardağı kemik suyu 2 kahve fincanı un tuz karabiber, nane, kırmızıbiber Hazırlanışı: Yarma önceden haşlanır Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır Üzerine kemik suyu ilave edilir Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir Tuz karabiber ile tatlandırılır 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir Cevizli kadayıf dolması: Malzemeler: 1/2 kg burma kadayıf 200 gr ceviz içi 25 su bardağı toz şeker 1/2 limon suyu 4 adet yumurta 1 su bardağı süt 25 su bardağı su 2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için) 200 gr kaymak Hazırlanışı: Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|