Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzurum, erzurumda, yemekleri, yenir, yöresel

Erzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne Yenir

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne Yenir




Erzurum Yöresel Yemekleri, Erzurumda Ne Yenir

Cağ kebabı:

Malzemeler:

1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)

1 adet kuru soğan

100 gr Yoğurt

tuz karabiber

lavaş ekmeği

domates, yeşilbiber

Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir

Den Çorbası:

Malzemeler:

250gr Yarma

1 adet soğan

1/2 limon suyu

3 yemek kaşığı tereyağı

2 yumurta sarısı

500 gr Yoğurt

10 su bardağı kemik suyu

2 kahve fincanı un

tuz karabiber, nane, kırmızıbiber

Hazırlanışı: Yarma önceden haşlanır Ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır Üzerine kemik suyu ilave edilir Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ilave edilir Tuz karabiber ile tatlandırılır 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir

Cevizli kadayıf dolması:

Malzemeler:

1/2 kg burma kadayıf

200 gr ceviz içi

25 su bardağı toz şeker

1/2 limon suyu

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

25 su bardağı su

2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

200 gr kaymak

Hazırlanışı:

Burma kadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır Diğer tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üzerine kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.