![]() |
Hacıları Karşılamak Ziyafet Vermek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hacıları Karşılamak Ziyafet VermekHacıları karşılamak ziyafet vermek Hakkında Hacıları karşılamak ziyafet vermek Hacıları karşılamak ziyafet vermekSual: Hacca giderken ve hac dönüşü tanıdıklara yemek vermek uygun mu? CEVAP Hacca ve askere giderken, yolculuğa çıkarken, buna benzer işlerde, yemek vermekte, ziyafet çekmekte mahzur yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Yemek yedirmek ve güzel söz, haccın güzel olmasına sebeptir ![]() (Hayırlınız, yemek yedirendir ![]() (Amellerin en faziletlisi, bir müminin aybını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını karşılamak suretiyle onu sevindirmektir ![]() (Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, tatlı konuşan, yemek yediren ve herkes uyurken namaz kılanlar içindir ![]() (Kişi arkadaşları ile yediği yemekten hesaba çekilmez ![]() ![]() (Allahü teâlâ, arkadaşına yemek yedirip su içireni, Cehennemden uzaklaştırır ![]() Sual: Hacdan gelince mevlid okutmak uygun mu? CEVAP Evet ![]() ![]() Sual: Hacıları karşılarken ne yapmak gerekir? CEVAP Hacıları karşılamak çok iyidir ![]() ![]() ![]() (Hacılarla, gazilerle kucaklaşan, Peygamberlerle kucaklaşmış gibidir ![]() Eve girmeden önce, hacılardan dua etmesini istemeliyiz! Hacının günahları affolduğu için duası makbuldür ![]() (Hacının ve onun dua ettiği kimsenin günahları affolur ![]() (Ya Rabbi, hacının ve onun affolması için dua ettiği kimsenin günahlarını affet!) [Hakim] Sırf Allah rızası için ve helal para ile hacca giden, vaktinde hac yapan müminin haccı makbul olur ![]() ![]() (Suyun kirleri temizlediği gibi, hac da günahları temizler ![]() (Hacı, yakınlarından dört yüz kişiye şefaat eder ve anasından doğduğu gündeki gibi günahlarından kurtulur ![]() (Hacılar Arafatta durunca, Allahü teâlâ buyurur ki: "Saçları dağınık, toz ve toprak içinde olan kullarıma bakın! Şahit olun ki, onların günahları, yağmur damlaları ve kum taneleri kadar da olsa, affettim ![]() Hacıların vereceği zemzemi içmeyi bir nimet ve ganimet bilmelidir! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Zemzem, doyurucu ve hastaya şifa vericidir ![]() (Zemzemi, belalardan korunmak niyeti ile içeni Allahü teâlâ muhafaza eder ![]() Abdullah ibni Mübarek hazretleri, (Resulullah, "Zemzem, içildiği niyete göre faydalı olur" buyurduğu için ben de kıyamet günü susuzluktan kurtulmak için zemzem içiyorum) derdi ![]() Abdullah ibni Abbas hazretleri de, zemzem içerken, (Ya Rabbi, senden faydalı ilim, bol rızık ve her türlü hastalıktan şifa istiyorum) diye dua ede |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|