Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Yemekleri - Dünya MutfağıFransız Yemekleri - Dünya Mutfağı ÇABUK BRİYOŞ
Unu hamur tahtasına eleyip, mayayı koyup, üre hazırlayınız Unun üzeri çatlayınca hamurun ortasını açıp, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru yoğurunuz Üzerini örtüp, hamuru iki misli oluncaya kadar kabartınız Yağlanmış ve kâğıt konmuş kenarlı bir fırın tepsisine hamuru döşeyiniz Sıcak ısılı fırında pişiriniz Pişince kalıptan çıkarıp, soğutup, keserek, servis yapınız |
Fransız Yemekleri - Dünya Mutfağı |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Yemekleri - Dünya MutfağıKALIPTA BRİYOŞ
Unu hamur tahtasına eleyiniz Ortasını açıp, mayayı koyup, ılık sütün yarısıyla mayayı ezip, üre hazırlayınız Unun üzeri çatlayınca tekrar ortayı açıp, 1 yumurtayı, yağı, etrafına pudraşekerini, tuzu koyup, kalan sütle hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurunuz Üzerini örtüp ılık bir yerde iki misli oluncaya kadar mayalandırınız Varsa papatya kalıpları, yoksa kek kalıbını yağlayıp, yarıya kadar bu hamurdan koyunuz Kalıpları tekrar ılık bir yere koyup, mayalandırınız Mayalanınca üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, orta ısılı fırında kalıpların altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz Kalıptan çıkarıp, soğutup, dilimleyerek servis yapınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|