Kelle-Paça Çorbası |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kelle-Paça ÇorbasıMALZEMELER: -1 adet kuzu baş -5 adet kuzu paça(ayak) -Un -Margarin -Tuz YAPILIŞI: Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edinizGece boyunca serin bir yerde bekletinizErtesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınızBurnunu tahta üzerinde biraz vurunuz Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuzPaçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave edinizBirbuçuk saat pişiriniz Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüzEtler soğuduk- tan sonra ayıklayıp,didikleyinizBir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila- ve edip çırpınız Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınızEtleri ilave edip altını kapatınızServis ederken sarımsak sirke hazırlayınız Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindirBen ayda bir kere pişiririmAfiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|