Seviyorum Bendeki Seni. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seviyorum Bendeki Seni.Kaç türlü anlatılır sevda hali benim ülkemde, kaç türlü söylenişi vardır? ![]() ![]() ![]() "Yangınım" diye başlar kimisi ![]() ![]() türküsü yangın yeridir yürek tutuşturur, şiiri bir top ateş![]() ![]() ![]() Yakışır mı sevda haline yanmak?![]() ![]() Benim dilimde yakıştırmış iste ozanım, aşığım![]() ![]() Yangınım bendeki sana ![]() ![]() ![]() ![]() "Vuruldum" derler sonra ![]() ![]() Hemde en ince yerlerinden![]() ![]() ![]() ![]() Sen hiç vuruldun mu?![]() ![]() ![]() Duydun mu sıcağını gerçek vurulmanın?![]() ![]() ![]() Ilık ılık birşeyler aktığını biryerlerinden![]() ![]() ![]() Dışarıya sızar ama sen taa içinde duyarsın![]() ![]() ![]() Vurulmanın sevdaya yönelmişi bir başka güzelliktir sazın telinde, şiirin dizesinde![]() ![]() Senden sevdalına akan en ince vurgunundan seni coğaltır![]() ![]() ![]() Vurgunum bendeki sana ![]() ![]() ![]() ![]() "Tutuldum" diye sevinir kimisi de ![]() ![]() ![]() Tutulmak bir yerlerde, tutulu olmak, tutuklu kalmak? Düşündüğünde bile iç karartan bu kavram neden sevindirir ki tutulanı?![]() ![]() ![]() Sevdadır çünkü![]() ![]() sevdalıdır sevinç veren![]() ![]() ![]() Yüreğin tutulur ayrı düştüğünde, göz göze geldiğinde dilin tutulur belki, ya eli eline değse, nefesi nefesine![]() ![]() ![]() aklın tutulur![]() ![]() ![]() Unutursun dünyanın binbir türlü halini o an , orada olmak, orada kalmak istersin![]() ![]() ![]() tutuklu kalmak![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tutkunum bendeki sana ![]() ![]() ![]() "Seviyorum" sözcüğü tekrarlanır hiç durmadan nihayet ![]() ![]() ![]() ![]() Daha halkcası "sevdalıyım" Yeter açıklamaya bu en güzel sözcüğü Türkçemin , koca bir sevinci ve kederi, neşeyi ve hüznü, kavuşmayı ve özlemi , sahiplenmeyi ve vazgecişi kendinden ![]() ![]() ![]() Eğer bilirseniz yakın çevrenizde birisinin sevdalandığını, artık her türlü özrü kabuldür onun daha en baştan![]() ![]() Delikanlı deyimiyle babasını affetmeyen adam bile eğilir sevdalının önünde![]() ![]() ![]() ![]() Sevdadır, kutsanır![]() ![]() ![]() Sevdalıyım bendeki sana ![]() ![]() ![]() Yani canım, canparçam, memleketimin her türlü söylemiyle aklıma gelen ve gelmeyen tüm sözleriyle ; Seviyorum bendeki seni ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|