|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dua, ile, ilgili, resûlullahin, sav, sözleri |
![]() |
Resulullah'in (Sav) Dua İle İlgili Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resulullah'in (Sav) Dua İle İlgili SözleriRESULULLAH'IN (sav) DUA İLE İLGİLİ SÖZLERİ Hakkında RESULULLAH'IN (sav) DUA İLE İLGİLİ SÖZLERİ RESULULLAH'IN (sav) DUA İLE İLGİLİ SÖZLERİ 1- "Allah katında, duadan daha kıymetli bir ibadet yoktur ![]() 2- "Kulun, Rabbine en yakın olduğu hâl, secde hâlidir ![]() ![]() 3- "Dua ettiğinde, duasının kabul edilmesinde en ufak şüphe bulunmayan üç kişi vardır: Zulme uğrayan mazlumun duası, misafirin duası ve babanın çocuğuna olan duası ![]() 4- "Kim, Müslüman kardeşinin arkasından dua ederse, melekler, dua eden kişi için de "Âmin! Aynısı sana da olsun!" derler ![]() RESULULLAH'IN (sav) DUALARI 1- Allahım! Beni, hatalarımdan, beyaz elbiseyi kirden temizler gibi temizle ![]() 2- Allahım! Sen her şeyin sahibisin, senden başka hiçbir ilah yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Allahım! Günahlarımın tümünü, küçüğünü, büyüğünü, ilkini, sonunu, açığını gizlisini bağışla ![]() 4- Allahım! Gazabından rızana, cezandan affına sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() 5- Allahım! Beni esirge, bana merhamet eyle, bana hidayet et, bana afiyet ver ve beni rızıklandır ![]() 6- Allahım! Seni zikretmekte, sana şükretmekte ve senin ibadetini iyi yapmakta bana yardım et ![]() 7- Allahım! Kalblerimizi hayır üzere kaynaştır, aramızı bul, bizi kurtuluş yollarına ilet ve bizi karanlıklardan kurtarıp nura kavuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8- Allahım! Yalnızken de, insanlar içindeyken de, senden yalnızca senden korkmayı dilerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9- Allahım! Kabir azabında, Mesih-i Deccal fitnesinde, hayatın ve ölümün fitnesinde ve günah işlemekten ve borca batmaktan sana sığınırım ![]() 10- Allahım! Ahlakın kötüsünden, işlerin kötüsünden ve arzuların kötüsünden sana sığınırım ![]() 11- Allahım! Faydası olmayan namazdan sana sığınırım ![]() 12- Allahım! Doğruyu bana ilham et ![]() ![]() 13- Ey kalbleri evirip çeviren! Kalbimi dinin üzerinde sabit eyle ![]() 14- Allahım! Acizlik, tembellik, korkaklık, yaşlılık, cimrilik, ihtiyarlık ve kabir azabından sana sığınırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 15- Allah'ın adıyla! Allah'a tevekkül ettim ![]() ![]() 16- Allahım! Biz senden, Peygamberin Muhammed'in (sav) istediği hayrı dileriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|