![]() |
Bizler İnancımızı İşte Böyle Yaşıyoruz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bizler İnancımızı İşte Böyle Yaşıyoruz.Geçen gün yeni bir yazımı sitelere eklemeye çalıştığımda, bir siteden yasaklandığımı gördüm ![]() ![]() (Aşağıdaki sebepten dolayı yasaklandınız: “Benim emrettim veya nefyettiğim bir konu kendisine iletildiğinde, sakın sizden biriniz, koltuğuna yaslanmış olarak, biz onu bunu bilmeyiz, Allahın kitabında ne bulursak ona uyarız, işte o kadar derken bulmayayım ![]() Evet, beni sitelerine girmemi yasaklamalarının nedeni olarak, peygamberimizin bu hadisinin olduğunu söyleyip, benim buna muhalif yazı yazdığımdan dolayı, yasaklandığımı yazmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim her zaman hatırlatmaya çalıştığım, peygamberimizin bazı hadisleri vardır ki, bizlere çok önemli yol gösterir ![]() Benden sonra, benim adıma söylenecek çok söz duyacaksınız, Bu sözleri KURAN İLE KARŞILAŞTIRINIZ ki, benim sözüm olup olmadığı hakkında delalete düşmeyesiniz ![]() ![]() Allah’ın kitabında helal kıldığı helal, haram kıldığı haramdır ![]() ![]() ![]() Ebu Davud K ![]() ![]() ![]() Ey insanlar ateş tutuşturuldu ve karanlık gecenin parçaları gibi fitneler yakınlaştı ![]() ![]() ![]() İbni Hişam Siret 4 sayfa 332 Ne dersiniz, bu örnek hadisler, yazımızın başında, benim sitelerine yasaklanmama neden olan, peygamberimizin hadisidir diye naklettikleri düşünceye, sözlere ters düşmüyor mu? Onay alıyor mu peygamberimizden? Peygamberimiz, benim adıma uydurulacak sözleri kur’an ile karşılaştırınız ki, benim sözüm olduğunu anlayasınız diyecek, Allahın helal kıldığı helal, haram kıldığı haramdır, bunun dışında hiçbir hüküm vermediğini belirtecek açıkça, daha sonrada ben, kur’an ın dışından da, onun bahsetmediği hükümleri veririm, onlara da uyacaksınız diyecek, öylemi dostlar? İşin ilginci, benim yasaklanmama neden olan hadisi nakleden olarak aynı isim, yani Ebu Davud ismi var, tam tersi düşünceyi nakleden isimde aynı ![]() ![]() Allah kur’an da Kefh suresi 26 ![]() ![]() ![]() Ahkaf 9: De ki: "Ben, resuller içinden bir türedi değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum ![]() ![]() Değerli din kardeşlerim, biz neler söylediğimizin, kendimizce nasıl bir inanç yarattığımızı biliyor muyuz dersiniz ![]() ![]() Ankebut 18: Eğer siz yalanlarsanız, bilin ki, sizden önce bir takım milletler de yalanlamışlardı ![]() ![]() Allah elçisinin görev ve sorumluluğunu çok açık ve net onlarca kez söylediği halde, bizler hala yanlış hurafe inançlarımıza, nasıl da kılıflar arıyoruz ![]() ![]() Yunus 109:Sana vah yedilene uy ve Allah hüküm verinceye kadar sabret ![]() ![]() Görüyor musunuz? Hüküm veren yalnız Rabbim olduğu çok açık değil mi? Yine Nisa 105 ![]() ![]() Nisa 105: Doğrusu Biz sana gerçeğin ta kendisi olan kitap (Kur'an)'ı indirdik ki, insanlar arasında Allah'ın sana gösterdiği şekilde hükmedesin ![]() ![]() Allah elçisine sana indirdiğimiz kur’an ile hükmet diyor, fakat birileri çıkıp, peygamberimizin kur’an dışından hükümlerinin olduğunu söyleyerek, kur’an da adeta çelişki yaratmaya çalışıyorlar ![]() ![]() ![]() Allah bu ve buna benzer şeylerin olacağını bildiği için, çok açık uyarısını yapıyor ve bakın ne diyor ![]() İsra 36:Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme! Çünkü kulak, göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır ![]() Hakkında emin olamayacağımız bilgi, neler olabilir dersiniz? Elbette Rahmanın koruması altında olan kur’an ın dışındaki bilgiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi vereceğim ayet, acaba elçisinin kur’an dışından da hükümler koyup, tebliğler yapmasına izin veriyor mu dersiniz? Acaba elçisinin nereye sarılmasını istiyor Rahman? Maide 67: Ey resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et ![]() ![]() ![]() ![]() Zühruf 43: Sen, sana vah yedilene sımsıkı sarıl! Hiç kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yol üzerindesin ![]() Bakın ne kadar açık her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakka44; Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, 45- Yemin olsun, ondan sağ elini koparırdık ![]() ![]() Lütfen ayet üzerinde çok dikkatle düşünelim ![]() ![]() ![]() Son olarak bir ayet daha hatırlatmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zühruf 44: Doğrusu Kur'an, sana ve kavmine bir öğüttür ![]() ![]() Saygılarımla Haluk GÜMÜŞTABAK |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|