Atatürk'den Kürt Açılımına Cevap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk'den Kürt Açılımına CevapAtatürk'ün azınlıklar meselesine yaklaşımıyla ilgili bugün de çalışmamız gereken bir ders niteliği taşıyor ![]() İşte o yazı![]() ![]() ![]() Ne Mutlu Türküm Diyene Başbakan İnönü saat 18 00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:- Hayırdır İsmet ![]() ![]() Habersiz geldin![]() - Paşam, azınlıklar meselesi ![]() ![]() Konuyu Meclis'e getireceğiz![]() ![]() Ne diyorsunuz?- İsmet bugün geç oldu ![]() ![]() Yarın sabah erkenden gel, konuşalım![]() İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış: - Sadece laleler kalsın ![]() ![]() Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın![]() ![]() Derhal![]() İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş: - Ne oldu böyle? - Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük ![]() Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş: - Paşam, bahçenin durumu nedir? - Azınlıkları söküp attım İsmet ![]() İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş: Atatürk: - İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü boş yere söylemedim ![]() ![]() Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı![]() ![]() Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin![]() ![]() Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın![]() Büyük Atatürk'ün "verdiği dersi" bugün hâlâ anlayamayanların olması ne kadar acı
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|