![]() |
Atatürk'ün Gittiği Okulların Şimdiki Adları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Gittiği Okulların Şimdiki AdlarıŞemsi Efendi Mektebi Manastır'da bulunan ve Sabetayist olarak bilinen Şemsi Efendi'nin (ö ![]() ![]() ![]() ![]() Okul modern ve laik bir okuldu ve bu özellikleri nedeniyle defalarca muhafazakar kesimlerin saldırısına uğramış ve zarar görmüştü ![]() Şemsi Efendi Mektebi'nin devamı olan Şişli Terakki Lisesi halen Teşvikiye'de bulunmaktadır ![]() Kuleli Askeri İdadisi Kuleli Askeri Lisesi İstanbul Boğazı kıyısında yer alan ve genelde yüksek gelirli insanların oturduğu boğazda çok güzel bir semt ve kuleli askeri lisesinin bulunduğu yerdir ![]() Manastır Askeri İdadisi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1896-1898 yılları arasında okuduğu okulun adıdır ![]() ![]() ![]() Mekteb-i Harbiye-i Şahane (Harp Okulu) Kara Harp Okulu (KHO) ya da geleneksel adıyla Harbiye Ankara'da konuşlanmış Türk Kara Kuvvetleri'nin muvazzaf subay kaynağı lisans seviyesinde eğitim veren askeri okul ![]() Erkan-ı Harbiye Mektebi (Harp Akademisi) Harp Akademileri Komutanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeyde eğitim ve öğretim veren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurmay subay yetiştiren bir askeri akademidir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|