![]() |
Avize İmalatçısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avize İmalatçısıAvize imalatçısı Cam, metal, ahşap gibi çeşitli süsleme gereçleri kullanarak abajur, masa lambası, aplik, avize vb ![]() ![]() Görevleri Avize İmalatçısı; - avizenin parçalarını birleştirir ![]() ![]() ![]() ![]() Kullanılan alet ve malzemeler Pense, - kablo, - çeşitli metal parçalar, cam ve ahşap malzemeler, - tel ve çiviler, - çekiç, - tornavida, - eğe, - eldiven ![]() ![]() Çalışma ortamı ve koşulları Avize İmalatçıları kapalı bir ortamda avize imalatında kullanılan araç gereç ve malzemelerle çalışırlar ![]() ![]() Çalışma alanları ve İş bulma olanakları Avize İmalatçıları, genellikle özel işletmelerde çalışırlar ![]() ![]() ![]() Meslek eğitiminin verildiği yerler Mesleki eğitimi yeterli müracaat olması durumunda tüm mesleki eğitim merkezlerinde verilmektedir ![]() Meslek eğitimine giriş koşulları Çıraklık eğitimine başlayabilmek için; - en az ilköğretim okulu mezunu olmak, - 14 yaşını doldurmuş 19 yaşından gün almamış olmak, ancak, 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitimden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir ![]() ![]() Eğitimin süresi ve İçeriği Mesleğin eğitim süresi lise veya daha üst düzeyde genel eğitim görmüş olanlarda 1 yıl, ilköğretim mezunu olanlarda ise 2 yıldır ![]() ![]() Meslekte İlerleme Meslekte usta ve usta öğretici unvanlarına yükselmek mümkündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|