Milli Eğitim Bakanliği Sicil Amirleri Yönetmeliği

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Eğitim Bakanliği Sicil Amirleri Yönetmeliği

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ

MEB SİCİL AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ

AMAÇ:
Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı, MEB ve merkez taşra ve yurt dışı teşkilatında görevli personelin sicil amirlerini tesbit etmektir

Kapsam:
Madde 2- Bu yönetmeliği MEB Merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görevli personeli kapsar

Dayanak:
Madde 3- Bu yönetmelik 27011951 tarih ve 3/13417 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan TC Emekli sandığı ile ilgili memur ve hizmetlilerin sicilleri üzerine emekliye ve sevkleri hakkında tüzüğün 5 maddesi ile disiplin kurulları ve disiplin amirleri hakkında yönetmeliğin bazı maddelerinin değiştirilmesi ve bir maddesinin yürürlükten kaldırılmasına dair yönetmeliğin geçici 1 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır

Sicil Amirleri:
Madde 4- MEB Merkez ve taşra yurt dışı teşkilatındaki görevli personelin 1 ve 2, gerektiğinde görüşüne başvurularak 3 sicil amirlerinin kimler olacağı Ek-1 ve Ek-2 çizelgede gösterilmiştir

Sicil Raporlarının Doldurulması:
Madde 5- Bakanlık merkez ve taşra yurt dışı teşkilatı, kadrolarında genel idare teknik sağlık ve yardımcı sağlık ve yrd hizmetliler sınıfında personeli için Ocak ayında Ek 3 sicil raporu eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında görevli personelden ilkokul öğretmenleri için EK-4, Orta dereceli okullar için Ek-5 sicil raporu öğretim yılı için doldurulur

Sicil Raporlarının Saklanması:
Madde 6- Sicil dosyaları merkezde tutulan personelin sicil ve teftiş raporları personel genel müdürlüğünde sicil dosyaları valilikte tutulan personelin sicil ve teftiş raporları İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sicil dosyaları kurumlarında tutulan personelin sicil ve teftiş raporları kurum amirlerince sicil dosyalarına konularak korunur

Yeni Kurulacak Birimlerde Görevlendirilenlerin Sicil Amirleri:
Madde 7- Merkez ve taşra teşkilatında yeni birimler oluşturulduğunda veya Ek-1 ve Ek-2 çizelgelerde sayılan birimlere değişik ünvanda atamalar yapıldığında sicil amirlerinin kimler olacağı Personel Genel Müdürlüğünün teklifi ve makamının onayı ile tesbit edilir

Başka Yerlerde Görevlendirilenlerin Sicil Amirleri:
Madde 8- Kadrosunun bulunduğu birimde onayla başka birimde görevlendirilenlerin sicil amiri en az 6 ay süreyle görev yapmak şartıyla fiilen görev yaptığı yerdeki amirdir

Sicil Raporu Doldurmada Süre:
Madde 9- Hakkında sicil raporu doldurulacak personelin sicil raporlarını dolduracak amirlerin maiyetlerinde en az 6 ay çalışmış olmaları şarttır

Başka Göreve Atananların Sicil Raporu:
Madde 10- Görevlerinde 6 aydan fazla süre bulunup ta başka bir sicil amiri maiyetindeki göreve naklen atananlara ait sicil raporları bunların nakillerini müteakip Ocak ayı ve öğretim yılı sonu beklenmeden derhal düzenlenerek yeni görev yerlerine gönderilir

Görevlerinden Ayrılan Sicil Amirleri:
Madde 11- İstifa, emekliye ayrılma ve ölüm gibi sebeplerle görevinden ayrılan 1 sicil amirlerinin yerine sicil raporları varsa o yerdeki 2 sicil amiri ta-rafından doldurulur 2sicil amiri de yoksa veya orada değilse sicil raporları 1 ve 2 sicil amirlerinin halef veya vekilleri tarafından 2 aylık bir sürenin sonunda derhal doldurulur 1fıkrada belirtilen sebeplerden başka, ocak ayı veya öğretim yılı sonu gelmeden görevden uzaklaştırma, görevine son verme, bir başka göreve atama vb sebeplerden dolayı 1 ve 2 sicil amirlerinden hiçbiri ile 6 ay görev yapmamış memurların sicil raporları 1 veya 2 sicil amirlerinin halef veya vekilleri tarafından 2 aylık sürenin sonunda doldurulur

Görev Yeri Değişen Sicil Amirleri:
Madde 12- Öğretim yılı sonu veya Ocak ayı gelmeden görevi değişmek suretiyle görevinden ayrılan sicil amirleri maiyetindeki personelden 6 aylık süreyi tamamlamış olanların sicil raporları derhal düzenlenerek ilgili makamlara gönderilir

1ve 2 Sicil Amirlerinin Kanaatleri Çeşitli Olması Halinde Yapılacak İşlem:
Madde 13- 1sicil amiri tarafından memur hakkında doldurulacak sicil raporunda bu amirin kanaati ile 2 sicil amirinin kanaati birbirine aykırı ise sicil raporu 3sicil amirine gönderilerek, o memur hakkındaki kanaatini yazması istenir ve 3sicil amirinin kanaatine göre işlem yapılır 2ve 3sicil amiri bulunmayan memur hakkında 1sicil amirinin kanaatine göre işlem yapılır

Saklı Tutulan Hükümler:
Madde 14- Özel kanunların sicil ile ilgili hükümleri saklıdır

Bu Yönetmelikte Yer Almayan Hususlar:
Madde 15- Bu yönetmelikte yer almayan hususlarda 21071951 tarih ve 3/13417 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki tüzük hükümleri uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com