![]() |
İnsanlık Öldü Mü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanlık Öldü MüHz ![]() ![]() -"Ey halife, bu aramizdaki arkadas bizim babamizi oldurdu ![]() Ne gerekiyorsa lutfen yerine getirin ![]() ![]() - Soyledikleri dogru mu diye sorar , Suclanan genc der ki : -evet dogru ![]() Bu soz uzerine Hz Omer anlat bakalim nasil oldu diye sorar: Bunun uzerine genc anlatmaya baslar, der ki : -"Ben bulundugum kasabada hali vakti yerinde olan bir insanim ailemle beraber gezmeye ciktik, kader bizi arkadaslarin bulundugu yere getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() -"Soyleyecek bir sey yok, bu sucun cezasi idam ![]() ![]() Bu sozden sonra delikanli soz alarak -"Efendim bir ozrum var" diyerek konusmaya basladi - "Ben memleketinde zengin bir insanim, babam rahmetli olmadan bana epey bir altin birakti ![]() ![]() ![]() Hz ![]() -"Bu topluluga yabanci birisin, senin yerine kim kalir ki?!" Sozun burasinda genc adam ortama bir goz atar, der ki: - "Bu zat benim yerime kalir ![]() ![]() ![]() ![]() - "Ey Amr, delikanliyi duydun" der ![]() -"Evet, ben kefilim" der ve genc adam serbest birakilir ![]() Ucuncu gunun sonunda vakit dolmak uzere ama gencten bir haber yoktur ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Bu kefil babam olsa farketmez cezayi infaz ederim ![]() Hz Amr Ibni As ise tam bir teslimiyet icerisinde der ki : -"Ben de sozumun arkasındayım ![]() Bu arada kalabalikta bir dalgalanma olur ve insanlarin arasindan genc gorunur ![]() ![]() "AHDE VEFASIZLIK ETTI" demeyesiniz diye geldim der ![]() Hz ![]() -"Ey Amr, sen bu delikanliyi tanimiyorsun nasil oldu onun yerine kefil oldun" ![]() Amr Ibni As vakurla kanimizi donduracak bir cevap verir, -"Bu kadar insanin icerisinden beni secti ![]() "INSANLIK OLDU "dedirtmemek icin kabul ettim" der ![]() Sira genclere gelir, derler ki : -"Biz bu davadan vazgeciyoruz ![]() Bu sozun uzerine Hz Omer : -"Ne oldu, biraz evvel babamizin kani yerde kalmasin diyordunuz ne oldu da vazgeciyorsunuz?"der ![]() Genclerin cevabida dehsetlidir : -"MERHAMETLI INSAN KALMADI" DEMEYESINIZ DIYE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|