Tuncay Akdoğan- Bir Nehir Ki Ömrüm

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tuncay Akdoğan (d 1959, Adana - ö 21 Kasım 2004, İstanbul), Türk müzisyen

1959 yılında Adana'da dogan Tuncay Akdoğan, Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu Üniversite yıllarında müziğe başlayan Tuncay Akdoğan, 1984 yılında Grup Yorum'un kurucuları arasında yer aldı Grup yorum'un yayınladığı "Sıyrılıp Gelen, Haziranda Ölmek Zor ve Türkülerle" adlı ilk üç albümde beste ve söz yazarlığı yapmasının yanı sıra cura ve davul çaldı

1989 yılında Grup Yorum'dan İlkay Akkaya ile birlikte ayrılan Tuncay Akdoğan, 1990 yılında, İlkay Akkaya ve İsmail İlknur ile birlikte Grup Kızılırmak'ı kurdu 1990-1997 yılları arasında Kızılırmak'ın "Ölüme de Tilli, Geçmişten Geleceğe Pir Sultan Abdal, Gidenlerin Ardından, Aynı Göğün Ezgisi, Güneşin Olsun, Pir Sultandan Nesimi'ye Anadolu Türküleri, Çığlık, Rüzgarla Gelen ve Günde Dün" adlı dokuz albümde besteleri, şarkı sözleri ve yorumlarıyla yer aldı

1990 yılında Erol Toy'un yazdıgı, Ankara Birlik Tiyatrosu'nun sahneye koydugu Pir Sultan Abdal adlı oyunda anlatıcı olarak rol aldı

Tuncay Akdoğan, 2000 yılında Serüvenciler'i kurdu ve Veda adlı bir albüm yayınladı

Çok sayıda sanatçı tarafından şarkıları yorumlanan Tuncay Akdogan, birçok albüme de aranjörlük yaptı

Kızılırmak ile ortak üretim sürecine devam eden Tuncay Akdoğan, grubun son albümü Yılkı'da üç şarkısı ve kendi seslendirdiği bir şiir ile yer aldı
Uzun bir süredir kendi stüdyosunda çalıştıgı solo albümü Bir Nehir ki Ömrüm tamamlanamadan 21 Kasım 2004 tarihinde, maddi sorunları nedeniyle evinin elektrik parasını ödeyemediğinden mum kullanmak zorunda kaldığı için, evinde çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti

Bir Nehir ki Ömrüm :

sonra fark ettim ki

su akıyor, rüzgar esiyor, yağmur yağıyor

herşey yine ve aynı şekilde oluyor

öyle bir yere geldim ki

sıcak ve soğuk, aşk ve nefret, savaş ve barış

üşümek ve sonra ısınmak gibi

gitsem ayrılık olur, kalsam çöl

gidersem bende hasret olur ve belki beni sevenler de özler ama

anladım ki özlemden hiç kimse ölmüyor, ama ben ölüyorum

nefes alıyorum, önemsiyorum ve gitmek istiyorum

anladım ki hasret yeni bir aşk'a kadar sürüyor

sewdiklerim ve beni sewenler,

bağışlağın su akıyor ve ben gidiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-07-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

kişi olarak değil ama grup olarak tanıyordumGrup Yorum ve Grup Kızılırmağı izleme ve dinleme şansım oldu bir değil bi kaç defahaziranda ölmek zor uzuunca bir şarkıdır büyük usta Nazıma ithafendir sözler ve ezbere söylerimen sevdiğim şarkıların başında olanlarındandırailece başlarız söylemeye abartmayayım bi on dakika sürüyor

teşekkürler konu içingrup üyelerini ismen tanımak gerekliliğini hatırlattınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com