Van Gölü'nde Yeni Canlı Türü Bulundu!

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Van Gölü'nde Yeni Canlı Türü Bulundu!



Van Gölü'nde bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonucunda bir canlı türü daha tespit edildi

Yıllardan bu yana sadece endemik bir tür olan İnci Kefali balığı ile onların besin kaynağı olan planktonların yaşadığı sanılan gölde bilim insanları, yaptıkları araştırmalarla bilim literatürüne ilk defa girecek olan ve boyu 15-2 santimetre arasında değişen yeni bir canlı türünün varlığını ortaya çıkardı

15 yıl boyunca Van Gölü'nün 35 ayrı noktasında araştırmalarını sürdüren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hidrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç Dr Arslan, bu canlının da İnci Kefali gibi endemik bir tür olduğunu belirterek, " Van Gölü'nde yaşayan bir solucan türü daha tespit ettim Bizim burda tespit ettiğimiz solucan türü yine Van Gölün'e özgü endemik bir tür solucan Gözle rahat bir şekilde görülebiliyor" dedi

"BU CANLI TÜRÜNE 'ENCHYTRAEUS VANII' ADINI VERDİM"

Bilim dünyasında her canlının aynı insanlar gibi bir adı ve bir soyadı olduğunu söyleyen DoçDr Naime Arslan, şöyle devam etti:

"Yeni bir tür bulunduğunda isimlendirme ya bir kişinin soyadına atfen ya da canlının yaşadığı yere atfen verilebilir Bu solucan da sadece Van Gölü'nde yaşadığı için bu türe 'Enchytraeus vanii' adını verdim Böylece Van Gölü'nün ikinci bir endemik türü oldu"

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.