Genç Osman( Bağdat Fatihi)

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Genç Osman( Bağdat Fatihi)

Tarihimizde 2 tane genç osman vardır bir padişah olan yedikule zindanlarında boğulduna inanılan ama araştırmalarım bunun aksi yönünde neyse konumuz bu değil benim paylaşımım padişah olan değil karıştırılmaması için ön bigi vermek istedim

Genç Osman
Yıl 1638 kendi gibi yiğit olan padişah 4 Murat Han Ordu’yu Hümayunla Aksaray’a gelir ve Cuma namazını kendisi kıldırır Aksaraylılara ilan eder ki Orduyu Hümayuna katılmak isteyenler varsa gelsin yazılsın! Gençler çığ gibi orduya katılmaktadır 4 Murat Han bu manzaraya çok sevinir ve Aksaray’lılara teşekkür eder

Bu arada, Genç Osman da orduya yazılmak için müracaat eder, fakat yaşının küçüklüğü dolayısıyla orduya alınmaz Kısa zamanda toplanan ordu Bağdat’a doğru yol alır

Genç Osman gizlice orduya karışır Bağdat’a yaklaşıldığı sırada padişah orduyu denetlemek ister, bakar ki; bıyıkları terlememiş bir genç de orduda bulunmaktadır

—Adın ne senin?

—Osman Efendim

—Niçin katıldın orduya, bıyıkların bile yok Bizde bıyıklarında tarak durmayan kişi orduya alınmaz, duydun mu?

—Duydum efendim

—Pekiyi, öyleyse niçin katıldın orduya, git! Ananın koynuna çocuk İşte bu lafa alınmıştı Aksaray’lı Genç Osman Padişaha dönerek;

—Tarağınızı verirmisiniz

—Padişah kızgınlıkla, tarağını verdi Osman tarağı aldı iki eliyle dudağının üzerine bastırdı Kan yürümüştü ve padişaha dönerek;

—İşte benim bıyığımda da tarak duruyor Şimdi orduya girebilirmiyim dedi 4 Murat o sert denen kişi oturdu hüngür hüngür ağladı ve Osman’a dedi ki:

—Senin adın Genç Osman olacak ve seni öncü gazilere Serdar eyledim Var git lalaya ismini yazdır ve tarağı da bana ver, ömrüm boyu saklayacağım Haydi gazan geçmiş olsun benim yiğit oğlum

Bir hafta sonra, bir Cuma sabahı, Genç Osman öncülerin başında şimşek gibi kılıç kollamakta idi ve Bağdat Kalesine süzüldü Ha bire koman yiğitlerim Yiğitler vurdukça kırar, kırdıkça kırar düşmanı Bağdat kapıları dayanamaz bunca savaşa Açar kapıları Türk Ordusuna Genç Osman Sancağı Şerifi kaptığı gibi Bağdat Kalesinin en ince noktasına diker Diker ki beş altı ok yer ve olduğu yere yığılır kalır, kelime-i şahadet getirir ve olduğu yerde can verir Kayıkçı Kul Mustafa koşarak gelir ki ne görsün, Genç Osman’ın hain düşman tarafından parçalanmış körpe başını görürler

Genç Osman Marşı
Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak
Beline bağlamış ibrişim kuşak of of
Aman Askerin içinde birinci uşak
Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of

Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan
Bağdat’ın içime girilmez yastan of of
Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan

Of of Bağdat’ın kapısını Genç Osman açtı
Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of
Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı

Bu marşı yeniçeriler genç osmanın göstermiş olduğu kahramanlığa ithafen yazmışlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com