![]() |
Genç Osman( Bağdat Fatihi) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Genç Osman( Bağdat Fatihi)Tarihimizde 2 tane genç osman vardır bir padişah olan yedikule zindanlarında boğulduna inanılan ama araştırmalarım bunun aksi yönünde neyse konumuz bu değil benim paylaşımım padişah olan değil karıştırılmaması için ön bigi vermek istedim Genç Osman Yıl 1638 kendi gibi yiğit olan padişah 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, Genç Osman da orduya yazılmak için müracaat eder, fakat yaşının küçüklüğü dolayısıyla orduya alınmaz ![]() ![]() Genç Osman gizlice orduya karışır ![]() ![]() —Adın ne senin? —Osman Efendim ![]() —Niçin katıldın orduya, bıyıkların bile yok ![]() —Duydum efendim ![]() —Pekiyi, öyleyse niçin katıldın orduya, git! Ananın koynuna çocuk ![]() ![]() —Tarağınızı verirmisiniz ![]() —Padişah kızgınlıkla, tarağını verdi ![]() ![]() —İşte benim bıyığımda da tarak duruyor ![]() ![]() ![]() —Senin adın Genç Osman olacak ve seni öncü gazilere Serdar eyledim ![]() ![]() ![]() Bir hafta sonra, bir Cuma sabahı, Genç Osman öncülerin başında şimşek gibi kılıç kollamakta idi ve Bağdat Kalesine süzüldü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç Osman Marşı Of of Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of ![]() Aman Askerin içinde birinci uşak Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of ![]() Of of Genç Osman dediğin bir küçük aslan Bağdat’ın içime girilmez yastan of of ![]() Aman her ana doğurmaz böyle bir aslan Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of ![]() Of of Bağdat’ın kapısını Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of ![]() Aman kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçti Genç Osman of of ![]() Bu marşı yeniçeriler genç osmanın göstermiş olduğu kahramanlığa ithafen yazmışlar |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|