|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
demeyin, demiyorsanız, sayende, yüzünden |
![]() |
Senin Sayende Demiyorsanız Senin Yüzünden De Demeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
kazimturan
|
![]() Senin Sayende Demiyorsanız Senin Yüzünden De Demeyin'Senin sayende' demiyorsanız,'senin yüzünden' de demeyin hiç bir zaman ![]() Selma, 6 çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğuydu, bana geldiğinde 8 yaşındaydı ![]() iten, 'seçici konuşmazlık' dediğimiz sürece getiren olaylar beş yaşındayken başlamıştı ![]() Selma, beş kardeşi, anne ve babasıyla kendi halinde normal biyasam sürerken, bir gün annesi hastalanıyor ![]() beş yaşlarında ![]() küçük iki kardeş daha var ![]() ![]() anne ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor ![]() tedavi görüyor ![]() ![]() evine gidip son günlerini evinde huzur içinde yaşasın diye doktorlar tarafından eve gönderiliyor ![]() babaanne,hala ve benzeri yakın akrabaların yardımıyla yaşatılıyor ![]() Birgün hayata gözlerini kapatıyor ![]() Anneye en fazla ihtiyaç duyulan dönemde anne, Selma'nın hayatından çıkıp gidiyor ![]() Aradan 1,5 yıl geçiyor ![]() Yaşamayaalışıyorlar ![]() çocuklara annelik yaparken, Selma babasıyla birlikte dükkanda çalışıyor ![]() Dükkanları evin hemen alt katında olduğu için baba endişe duymadan iş hayatına devam ediyor ![]() muhtac etmeden yük etmeden idare ediyor ![]() Bir gün ablalar ve ağabey, kardeşlerini alarak yakın Akrabalarınagidiyorlar ![]() Selma babasının yanından ayrılmıyor ![]() istemedigi için gitmiyor ![]() Babası da gitmemesine ses çıkarmıyor ![]() Kızdükkanı temizlemeye başlıyorlar ![]() gibi her yeri bi güzel temizleyip süpürüyor ![]() açıyor ![]() ![]() nedeniyle müziği duyamadığı için, sesini iyice açıyor ![]() da başının ağrıdığını söyleyerek müziğin sesini kısmasını istiyor ![]() Selma, babasının söylediğini duymamış gibi yapıyor ![]() sıklıkla yaparlar ya ![]() ![]() ağrıdığını söylüyor ![]() ![]() babayı kontrol ediyor baş ağrısı geçti mi diye ![]() Babası baş agrısına dayanamayarak eve ilaç almaya çıkıyor ![]() Sıcaktan bunaldığını,kendini kötü hissettiğini söylüyor ![]() etmesini hemenbi ağrı kesicialıp geleceğini de ekliyor ![]() ![]() Aradan epey zaman geçmesine rağmen baba yok ![]() Bekliyor baba yok ![]() çıkıyor ![]() ![]() Babasına sesleniyor ![]() ![]() giriyor kibabası o andaSelmanın gözleri önünde kalp krizi geçirmeye başlıyor ![]() Selma babasının çırpınmalarına, yerde tırmalamasına ![]() ![]() ![]() ![]() şahit oluyor ![]() Babası son nefesini verip yerde cansız yatarken, Uyandırmayaçalışıyor ![]() Babası uyanmıyor ![]() ![]() ![]() 'İmdat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() içinde evmahalle halkıyla doluyor ![]() ![]() ![]() Cenaze işlemleri bitince 1,5 yıl önce anneleri ölen bu altı kardeşin ne olacağıtartışması başlıyor ![]() ![]() verelim', kimi de 'hepsine birden nasıl bkacağız' diyor ![]() sonunda akrabalar aralarında anlaşıyorlar ![]() alalım ![]() da olsa birbirlerini görürler ![]() ![]() sevdiği halası alıyor ![]() konuşmuyor ![]() Duyduklarım beni çok etkilemişti ![]() Uzmanlarınisimleri beniendişelendirmişti ![]() belki diyedüşünmeden edemiyordum ![]() Hikayesinden çok etkilendigim bu kızı merakla bekliyordum ![]() Halasıolan biteni tek tek anlattı ![]() 'Gelinimiz ve ağabeyimin ölümünden sonra ben de onu bir türlü mutlu edemedim ![]() ![]() hiç bir şey yapmıyor ![]() kurulmuş bir robot gibi ![]() yiyeceğiz ' Hadi Selma sofraya otur!' diyoruz oturuyor ![]() kalkabilirsin demeden kalkmıyor ![]() ![]() olmadı karşımıza aldık uzun uzun konuştuk anlattık ![]() kadar her şeye hakkı oldugunu ![]() ![]() ![]() ![]() öfkelenip inadını kırmak için bazı taktikler uygulamaya başladık ![]() hazır oluncagel otur demedik, aç kaldıgı günler oldu ![]() kalkabilirsin demedik saatlerce sofrada oturdu ![]() demedik, sabaha kadarkoltukta öyle oturdu ![]() ![]() ![]() ![]() Onunla yaptığım ilk seans dün gibi aklımda ![]() dinlemiyormuş gibi ama tüm alıcılarını bana cevirdiğini hissettiğim tavırları ![]() - Biliyor musun ben seni çok sevdim - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Vallahi çok ciddiyim, çok sevdim ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ne güzel hiç konuşmuyorsun, diğer çocuklar gibi kafamı şişirmiyorsun ![]() ![]() Gözlerimin içine bakıp gülümsemesini saklamak ister gibi dudaklarını ısırarak başını salladı ![]() - Biliyor musun bazen çocukların hayatlarında bazı şeyler Yolundagitmiyor,benim işimse bunları yoluna koymak ![]() Beni dinlediğinibiliyorum ![]() ![]() benimle konustugunu bile hissediyorum ![]() yardım isterler,ben de onlara yardım ederim ![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ama şu an işler değişti ![]() ![]() Eğerbana yardım edersen , izin verirsen seni susturan şeyin ne oldugunu bulurum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() salladı! Evet başını salladı! - Elimde bazı resimler var, o resimleri cocuklaragösteriyorum onlar da bana resimlerle ilgili hikayeler anlatıyorlar ![]() bana hikaye anlatınca ben de onların mutlu olmasını sağlıyorum ![]() bütün sır hikayede ![]() ![]() anlatmak istersen, konustugunu kimseye söylemem ![]() ![]() Anlaştık mı? Bir süre düşündü ![]() ![]() Arasındagidip geliyordu ![]() Birden evet anlamına gelecek şekilde başını salladı ![]() Karşımdaydı ![]() ![]() ![]() hikayeler anlatıyordu ![]() ![]() Anlattıklarını analiz etmeye bile gerek yoktu ![]() kadar temiz, o kadarkendi hikayesini anlatmıştı ki ![]() ![]() ![]() karmakarışıktı ![]() İşte Selma'nın analizden geçmesine bile gerek bırakmayan, Halasınıdinlerken gözyaslarına boğan, beni analiz yaparken hıçkırıklara boğan hikayesi ![]() ![]() ![]() 'Bir varmış bir yokmuş, bir zamanlar bir ülke varmış ![]() Ülkedeanne babasıyla yaşayan çok mutlu çocuklar varmış ![]() kardeş kardeş hep oynarlarmış, anne babaları onlara hiç kızmazlarmış ![]() gün bu çocukların annesi hastalanmış ![]() ![]() kimse çocukların üzüldüğünü anlamamış ![]() götürmüşler ![]() ![]() ![]() sırf çocuklarını yalnız bırakmamak için içmiş bütün o acı ilaçları ![]() Çocuklara hep annelerinin iyileşeceği söylenmiş ![]() anneyi eve getirmişler ![]() Çocuklar anne geldi diye çok mutlu olmuşlar ![]() yatmaya başlamış ![]() cocuklarına yemekler yapmıyormuş ![]() ![]() Annelerinin yanında oyunlar oynamaya başlamışlar ![]() yanında niye oynuyorlarmış biliyor musun ? Anneleri eğlensin diye ![]() ![]() 'Gürültü yapıp durmayın ![]() Anneniz zaten sizin yüzünüzden hastalandı' diye ![]() yaramazlık yaptı diye anne hastalanmış meger ![]() iyileşsin diye onu eğlendirmek istiyorlarmış ama kimse anlamıyormuş ![]() üzülüyormuş ![]() ![]() Birgün anne ölmüş ![]() ![]() Öldüğünüanlamış ![]() Yaramazlık yaptılar diye ![]() başlamışlar ![]() Bir gün anane gelip yemek yaparken, çocuklar gürültüyapmışlar ![]() Anneanne onlara kızmış 'kızım sizin yüzünüzden hasta oldu ![]() annenizin sözünü dinlemediniz hasta ettiniz kızımı ![]() ![]() gürültü yapar,çok konuşursanız beni de öldürüp ortada kalacaksınız ![]() ![]() Bir gün Selma , babasıyla dükkanda oturuyormuş ![]() kardeşleri amcalarına gitmişler ![]() ayrılmak istememiş ![]() ![]() Anneleri çocuklar evde yokken hastalanmış ya ![]() kalır hastalanır diye yalnız bırakmak istemiyormus ![]() hiç kızmıyormuş zaten ![]() ![]() ![]() babasına yardım etmiş, her yeri mis gibi yapmış ![]() Elleri de acımış biraz ![]() ![]() ağrımış ![]() sesini' demiş ![]() ![]() sevdiğimüzikler varmış ![]() Babası biraz sonra eve gitmiş ![]() ![]() ![]() Selmanın aklına hemen anneannesiyle babaannesinin Söylediklerigelmiş ![]() ya ![]() ![]() ![]() bakmış, babası bişeyler yapıyor ![]() ![]() Selmaya 'git'der gibi işaretler yapmış ![]() ![]() Uyumayabaşlayınca uyandırmayaçalışmış ![]() Uyandıramayınca ağlamaya başlayıp komşularıçağırmış ![]() Sonra ev kalabalık olmuş ![]() üzülmüş ![]() ![]() ![]() babasının sözünü dinlememiş ![]() başınıağrıtmasaydı babası ölmeyecekti ![]() ![]() akrabalar çocukları paylaşmışlar ![]() istememiş ![]() ![]() gelip 'kızım sen artık benim kızımsın bizimle yaşayacaksın' demiş Selma çok mutlu olmuş ![]() çokseviyormuş, istediği zaman kardeşlerime götürürler, diye düşünmüş ![]() ![]() anne babam' demiş kendi kendine ![]() başlamış ![]() ![]() sözlerini dinlemedim ![]() ![]() Ya onlara da bişey olursa ben ne yaparım ![]() Bişeygelmiş ![]() yatağının başucuna oturup dua etmeye başlamış ![]() 'Allahım ![]() ![]() ![]() Yüzümdenöldü ![]() Halamlar çok iyi insanlar ![]() da yanınaalma ![]() Eğer onları da alırsan ben kimin yanında kalırım? Ne olur Allahımbana yardım et ![]() Hiç konuşmamam için bana yardım et ![]() Sözdinlemesem annem babam ölüyor ![]() Allahım ![]() yapmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O günden sonra Selma hiç konuşmamış ![]() ![]() gülersem evdegürültü olur, başları ağrıyıp ölürler' diye korkmuş ![]() ![]() ![]() Hikayesi bitince Selma gözlerimin içine baktı ve ekledi; 'Biliyor musun? Hala her gece dua ediyorum ![]() konusmayayım, konusmamam için bana yardım et! Diye ![]() mutlu oluyorum ![]() olur, annem ölür diye' O küçük bedeniyle ne kadar büyük bir görev üstlenmişti ![]() Kaçımız en konuşkan, en geveze çağımızda kendimizi susturmayı başarabiliriz ki? Kaçımız bir dondurma alındıgında bile sevinç çığlıkları atabilecekken, bu yogun duyguyu bastırıp susmaya devam edebiliriz ki? Kaçımız? Bu kadar sevilmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ************************************************** ******************* Yapmayın ne olur ![]() ![]() ![]() AĞIR yükleryüklemeyin ![]() Onların akılları da BÜYÜK, yürekleri de KOCAMAN ![]() ![]() ![]() Ne olur başınız da ağrısa, bir bardak da kırılsa, eşinizle de kavga etseniz; demeyin ![]() ![]() ![]() Zaten aslında hiç biri çocuğunuz yüzünden değildir ![]() Aslında hiç bir şey, hiç bir zaman, bir başkası yüzünden değildir, kendimizizdir, bir durumu istemediğimiz bir sonuca doğru yönlendiren ![]() Ama bunu bilmektense, itiraf etmektense, bir başkasını Suçlamakhep daha kolay gelir ![]() 'Senin yüzünden!' demeyin çocuklarınıza ![]() ![]() ![]() Hele hiç bir zaman 'Senin sayende' demiyorsanız, 'senin yüzünden' de demeyin hiç bir zaman ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|