![]() |
Tevazu Örneği |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Tevazu ÖrneğiYıl 1853'tü ![]() ![]() kendi eliyle yaptığı mangal takımı hediye etti ![]() ![]() Mangal takımını eliyle yoklayan vali : " Bunlar usta bir elin ürünü!" dedi, "Sizin usta bir demirci olduğunuzu bilmiyordum!" Hakim mütevazı bir tavırla omuzlarını silkti: "Hala arasıra demirci dükkanına girer, birşeyler yaparım ![]() ![]() O günü takip eden haftalar içinde yeni valinin odasındaki lâmba geceyarılarına kadar yandı ![]() ![]() Nihayet günün birinde Hakim Pepper vilayet konağına çağrıldı ![]() " Ama Sayın Vali! " dedi, " Bana bu kadar pahalı bir cüppe satın almanıza gerek yoktu doğrusu! " Vali gülümseyerek: " Satın almadım! " dedi, " Kendi ellerimle diktim! " Sonra şöyle devam etti: " Ben de Andrew Johnson'ın vaktiyle bir terzi olduğumu asla unutmak istemiyorum! " O Andrew Johnson ( 1808-1875 ) ki, yıllar sonra ismi ABD başkanı olarak anılmaya başlayacaktı ![]() ![]() ![]() Karakter ağaçsa, şan ve şeref o ağacın gölgesi gibidir; biz hep gölgeyi düşünürüz, oysa gerçek olan ağacın kendisidir ![]()
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|