|
|
Konu Araçları |
bilgi, hakkında, hikayesi, kar, kınalı, türküsünün |
Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında Bilgi |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında BilgiKınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında Bilgi Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Nedir? Kınalı Kar Türküsünün Hikayesi Hakkında Bilgi Kınalı Kar Kınalı kar, kınalı kar Sende büyük bir ahım var Gelinlerin güveylerin Kavuşmaz mı yüce dağlar Ötelerde bak bir köy var Güneşi az eksik bahar Ayırmışlar seni beni Unuttun mu köyünü yar? Göğe doğru avcum kanar Duam sana alma nazar Sensiz geçen günlerime Hasret ektim azar azar Kınalı kar, kınalı kar Sende büyük bir ahım var Gelinlerin güveylerin Kavuşmaz mı yüce dağlar Nar çiçeğim, masal yüzlüm Teni gonca kömür gözlüm Kınam karda bitecekse Varsın alsın beni ölüm Göğe doğru avcum kanar Duam sana alma nazar Sensiz geçen günlerime Hasret ektim azar azar Ali diye bir oğlan varmış zamanındaSavaş patlak vermeden evvel gönül vermiş bir güzele, evlenmiş ve evliliğinin daha kırkı çıkmadan askere çağrılıvermişAli sevdiğini anası ile bir başına bırakıvermiş ve askere gitmişAli askere gitmesinden epey bir süre geçmesinden sonra savaşın bittiği haberi gelmiş köye Ali nin anası ile sevdiği mutluluk sarhoşu olmuşlarAli nin içinde bulunduğu grubun şehre dönüş tarihi belli olmuş bunun üzerine anası ve karısı başlamışlar hazırlığaVe o gün geldiğinde anası demişki: "Kızım ben gidip tren istasyonunda bekleyeyim oğlumu sende hazırlıkları tamamla evde" deyip tren istasyonun yolunu sabahın köründe tutmuşAnası başlamış beklemeyeBir tren gelir biri gider ve oğlan gelmezmişAnası hava kararıncaya kadar beklemiş ve oğlan gelmemişUmudunu kesen ana evin yolunu tutmuş Eve geldiğinde gelinin odasında sesler geldiğini duyup kapıya yanaştığında içerde bir erkek olduğunu anlarBizim Anadolunun anası namusunu kirli bırakırmı içerden tüfeği kaptığı gibi odaya dalıverir ve yorgana doğru boşaltır mermileriOrtalık kan gölüne dönmüştürO arada yorgan sıyrılıverir yatağın üstündenBirde ne görsün iki yıldır askerde olan oğulcuğu ile ona gözü gibi bakan gelini yatağın içersindedirMeğersem anası istasyonda beklerken görememiştir oğlunu, oğlanda koştura koştura eve gitmiş ve sevdiceğini yalnız bulunca dayanamamıştırBundan sonra ana az olan aklını da yitirip yollara düşer ağzında bir türkü; Kırmızı Gül Demet Demet Kırmızı Gül Demet Demet Kırmızı gül demet demet Sevda değil bir alamet Gitti gelmez o muhannet Şol revanda balam kaldı Kırmızı gül her dem olsa Yaralara merhem olsa Ol tabipten derman gelse Şol revanda balam kaldı Kırmızı gülün hazanı Ağaçlar döker gazeli Kara yağızın güzeli Şol revanda balam kaldı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|