Hacivat'la Karagöz Oyununa Kısa Örnekler - Hacivat'la Karagöz Oyunu Örnekleri Neler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hacivat'la Karagöz Oyununa Kısa Örnekler - Hacivat'la Karagöz Oyunu Örnekleri NelerHacivat'la Karagöz Oyununa Kısa Örnekler - Hacivat'la Karagöz Oyunu Örnekleri Nelerdir? Hacivat'la Karagöz Oyununa Kısa Örnekler - Hacivat'la Karagöz Oyunu Örnekleri Neler Karagöz ve Hacivat’ın “Kütahya Çeşmesi” oyunundan kısa bir bir bölüm: Hacivat semai okuyarak gelir “Şu âlemde bir vefalı dostum ol*sa, geliverse karşıma, o söylese ben dinlesem, ben söylesem o dinlese!”Karagöz (penceresinden): “Şu Hacivat da benim oğlanın burnu*nu yese ”Karagöz: “Ve bizi seyreden dostlar eğlenseler Diyelim, işimiz ne imiş? İşimizi Mevla’m rast getire![]() ![]() Yâr bana bir eğlence medet… Aman bana bir eğlence medet-” Karagöz (penceresinden): “Karagöz, defol şuradan, aşağıya gelir*sem görürsün’… ”Hacivat: “Ah bana Karagöz pencereden Hacivat’ın üzerine atlar ve boğuşmaya başlarlar ![]() Hacivat- “Karagöz etme, çenem kırıldı ”Karagöz: “Kırılsın kerata!” Hacivat: “Yapma birader boğacaksın beni!” Karagöz: Geber keratal (Hacivat kaçar, Karagöz sırtüstü yatar, kalır ) Aman…Öldüm, bayıldım, of aman! Keratayı kaçırdım, ama ben de yerlere yayıldım (Ayağa kalkar ) Seni gidi sivri sakallı, keçi suratlı herif seni…Gelmiş kapımın önünde Medine dilencisi gibi bağırır durur Hele bir daha gel de bak seni kuyruğundan tutup da, KafDağı’mn arka*sına kadar atmazsam, bana da Karagöz demesinler Amma da attık ha…”Hacivat: “Vay Karagöz’üm, benim iki gözüm merhaba ’” Karagöz: “Hoş geldin suda pişmiş balkabağı!” (Tokadı patlatır )Hacivat: “Aman Karagöz’üm beni gelir gelmez darp etmenizin se*bebi?” Karagöz: “Bizim bekçinin ne poturu var, ne de cübbesi ”(Bir tokat daha atar )Hacivat: “Yazıklar olsun sana Karagöz! Adam olmamışsın, hâşâ huzurdan şu dünyaya eşek gelmişsin, gidiyorsun ”Karagöz: “Ona yarabbi şükür ”Karagöz, tekrar tokat atar, Hacivat kaçar ![]() “Yürü! Seni gidi idare fitili, mum bacaklı kerata! Az kaldı beni de eşek yapacaktı Sen gidersen beni de buraya mıhlamazlar ya, ben de çekilir giderim…” der ve gider![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|